Uskomaton moka naurattaa Tour de Skillä – "Voit kuvitella, että hän ei ollut kovin iloinen"

Johannes Hösflot Kläbo voitti miesten kymmenen kilometrin perinteisen kisan Oberstdorfissa tiistaina, mutta myös tuloslistan toisesta päästä löytyi mielenkiintoista luettavaa. Italian Mikael Abram jäi viimeiseksi häviten kisan toiseksi hitaimmalle yli seitsemän minuuttia. Syy Abramin heikon esityksen taustalla hakee vertaistaan.

Tour de Skin kolmas osakilpailun Oberstdorfissa hiihdettiin 3,3 kilometrin mittaisella radalla, jonka hiihtäjät kiersivät kolmeen kertaan. Ainakin kaikki muut paitsi Abram.

Italialainen nimittäin erehtyi kierrosten määrästä ja paineli muina miehinä yhden ylimääräisen lenkin. Sakkokierros pudotti miehen kauas kärjestä.

Ruotsalainen Expressen tavoitti Abramin keskiviikon takaa-ajokisan jälkeen selittämään tapahtunutta.

– Se oli täysin oma virheeni, Abram sanoi. 

– Ei siinä tapahtunut mitään erityistä. Luulin kisan olevan neljä kierrosta kolmen sijaan, enkä tiedä, miksi ajattelin niin.

Abramin tupeloinnista on riittänyt hupia Italian joukkueessa. Joukkuekaveri Federico Pellegrino kertoi joukkueen päättäneen lopettaa vitsailun asiasta kisan jälkeisenä iltana.

– Voit kuvitella, että hän ei ollut kovin iloinen. Hänen kisansa sujui ihan hyvin siihen saakka.

Kovin lähellä kärkeä Abram ei Pellegrinon arviosta huolimatta tosin ollut. Mies hiihteli 8,3 kilometrin kohdalla sijalla 58 minuutin ja 48 sekuntia kärjen takana.

Keskiviikon kisassa joukkue pyrki varmistamaan, että Abram ja muut selvittävät reitin oikean mittaisena.

– Tänään kaikki valmentajat huusivat, millä kierroksella menimme, Pellegrino sanoo.

Italian joukkueen ykköstykki Pellegrino kertoo itsekin tehneensä samankaltaisia virheitä. Tosin lapsena.

– Tällaista sattui, kun olin hyvin nuori, kahdeksan-kymmenenvuotias, mutta sitten opin läksyni hän nauraa.

– Ei kuitenkaan pitäisi sanoa, ettei tuollaista voi tapahtua. Olemme nähneet samanlaisia virheitä aiemmin. Sitä ei ehkä tiedetä, mutta hapen määrä, jonka aivomme saavat kilpailun aikana, ei ole kovin suuri. On vaikea pysyä keskittyneenä.

Kömmähdyksensä vuoksi Abram on luonnollisesti viimeimsenä myös tourin kokonaiskisassa noin 13 minuuttia johtavaa Kläboa perässä. Mies ei kuitenkaan ole heittämässä hanskoja naulaan, vaan jatkaa kiertuetta perjantaina Val di Fiemmessä.

– Haluan nähdä, miten pärjään perinteisen sprintissä. Toivottavasti hiihdän lujaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja