Norjan koronakriisi leviää – Tourin kärkikolmikosta hiihtäjä ulos, Pärmäkoski ja Niskanen nousevat

Norjalainen Anne Kjersti Kalvå joutuu vetäytymään hiihdon Tour de Skiltä. Neljän kilpailun jälkeen kokonaistilanteessa kolmantena oleva Kalvå on antanut positiivisen koronanäytteen.

Kalvån koronatesti väläytti positiivista keskiviikkona Oberstdorfin 20 kilometrin takaa-ajokilpailun jälkeen. Norjalainen sijoittui Ruotsin Frida Karlssonin voittamassa kilpailussa neljänneksi. Hän on matkustanut kotiin kisapaikkakunnalta.

Koronavirus on koetellut Norjan joukkuetta jo aiemmin tourilla. Naisten maajoukkueen valmentaja Sjur Ole Svarstadilla todettiin koronatartunta maanantaina.

Kokonaistilanteessa kolmantena olleen Kalvån vetäytyminen laittaa tourin kärkipään sijoitukset uusiksi. Krista Pärmäkoski nousee kokonaistilanteessa kolmanneksi ja Kerttu Niskanen neljänneksi. Pärmäkoskella on matkaa kilpailua johtavaan Karlssoniin minuutti ja 41 sekuntia, Niskasella minuutti ja 55 sekuntia. Kakkossijalla on Norjan Tiril Udnes Weng minuutia ja 28 sekuntia Karlssonia perässä.

Kiertue jatkuu torstaina Val di Fiemmessä perinteisen sprintillä. Tour huipentuu sunnuntaina kymmenen kilometrin kisaan ja sen loppunousuun.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja