Petter Northug sai näpeilleen – huiman hiihdon tehneeltä Jessie Digginsiltä terävä kuitti norjalaiselle

Jessie Diggins onnistui mainiosti keskiviikon takaa-ajossa hiihdon Tour de Skillä. Kisan jälkeen Digginsillä oli sanansa sanottavana häntä aiemmin kritisoineen norjalaisasiantuntijan Petter Northugin arvioista.

Digginsin Tour de Ski alkoi katastrofaalisesti. Yhtenä ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt yhdysvaltalainen ei päässyt vauhtiin kolmessa ensimmäisessä kilpailussa ja lähti keskiviikon kisaan kokonaistilanteen sijalta 35.

Tourin alun kehno meno sai nykyisin norjalaiskanavan asiantuntijana toimivan Northugin antamaan kipakkaa palautetta Digginsin suorituksista. 

– Hänen kehonkielestään näkee selvästi, että homma ei toimi. Toivottavasti tämä oli viimeinen kerta, kun näimme hänet tämän vuoden Tourilla, Northug sanoi norjalaisen TV2:n lähetyksessä Digginsin jäätyä tiistain 10 kilometrin perinteisen kisassa sijalle 40.

Keskiviikkona Diggins oli kuitenkin kuin uudestisyntynyt. Hän otti 20 kilometrin vapaan kisassa kiertuetta johtavaa Frida Karlssonia kiinni yli kaksi minuuttia ja nousi sijalle kahdeksan. Diggins oli keskiviikon nopein hiihtäjä.

Kisan jälkeen Diggins selvitti vaikeuksiaan.

– Tänään sukseni olivat samaa tasoa kuin miltä kehossani tuntui. Sain mahdollisuuden hyvään kilpailuun. Se oli kaikki mitä toivoin, Diggins sanoi Aftonbladetille.

Samalla Digginsillä oli sanansa sanottavana Northugille.

– Asiantuntijan pitäisi nähdä, milloin vika on suksissa, yhdysvaltalainen kuittasi hymyillen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja