Useita kymmeniä kuoli Egyptin junaturmassa

Onnettomuuden syynä oli ilmeisesti junankuljettajan tekemä inhimillinen virhe.

Useita kymmeniä ihmisiä on saanut surmansa vakavassa junaturmassa Egyptissä. Kaksi matkustajajunaa törmäsi toisiinsa aamulla 20 kilometriä Kairosta pohjoiseen.

Tiedot uhrien kokonaismäärästä vaihtelevat runsaasti. Maan terveysministeri on ilmoittanut 58 ihmisen kuolleen, kun turvallisuuslähteet puhuvat jopa 80 kuolonuhrista. Liki 150 ihmistä loukkaantui.

Onnettomuuden syynä oli ilmeisesti inhimillinen virhe. Toisen junan kuljettaja ei ollut huomannut valo-opastimien ohjeita, vaan rysäytti suoraan pysähdyksissä olleen toisen junan perään, kertoo Egyptin valtiollinen uutistoimisto Mena.

Törmäyksen voimasta toinen junista suistui raiteilta, kaatui ja syttyi tuleen. Silminnäkijöiden mukaan junan vaunut murskautuivat yhteen kuin haitari.

Pian onnettomuuden jälkeen paikalle kerääntyi satojen ihmisten väkijoukkoja, jotka syyttivät viranomaisia piittaamattomuudesta ja huonosta liikenneturvallisuudesta. Egyptin terveysministeri puolestaan kiirehti ilmoittamaan, että hallitus maksaa korvauksia uhrien perheille ja kattaa hautajaiskulut.

Onnettomuus on Egyptin tuhoisin rautatieturma sitten vuoden 2003, jolloin noin 360 ihmistä sai surmansa täyteen ahdetun matkustajajunan sytyttyä tuleen.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat