Mainos

Useat Irakin kapinallisryhmät haluavat sovintoa

Useat amerikkalaiset poliitikot ovat vaatineet, että armahdusta ei uloteta niihin, jotka ovat surmanneet amerikkalaisia sotilaita.

Irakin pääministerin Nuri al-Malikin mukaan hänen tekemänsä sovintotarjous on johtanut useisiin yhteydenottoihin. Maliki kertoi tänään, että sovintotarjouksen tiimoilta oli otettu yhteyttä myös muihin hallituksen jäseniin.

Maliki, joka on itse shiialainen, julkisti sunnuntaina sovintoaloitteen. Sen tavoitteena on lopettaa hyökkäykset ja väkivaltaisuudet, joiden uskotaan olevan lähtöisin etenkin Irakin sunnivähemmistön piiristä. Suunnitelmassa luvataan armahdus niille kapinallisille, jotka eivät ole tehneet vakavia rikoksia.

Pääministerin avustajat ovat jo aiemmin kertoneet, että seitsemän sunnikapinallisten ryhmää on kertonut neuvotteluhaluistaan.

Malikin suunnitelma on herättänyt vastusta monilla tahoilla. Useat amerikkalaiset poliitikot ovat vaatineet, että armahduksen ulkopuolelle rajataan ne, jotka ovat surmanneet amerikkalaisia sotilaita. Irakissa eräät sunnijohtajat ovat kuitenkin katsoneet, että hyökkäykset amerikkalaisia sotilaita vastaan ovat miehittäjiin kohdistuvaa "legitiimiä vastarintaa".

(MTV3-STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja