Usealla SM-liigaseuralla pahoja poissaolijoita – pudotuspelitaistelu käy kuumana

SM-liigassa pelataan keskiviikkona kuuden ottelun kierros. Maajoukkueet vievät usealta joukkueelta tärkeitä pelaajia pois. Samalla taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumana.

Kärpät-KalPa

Sarjakärki Kärpät viilettää vakuuttavalla tasolla. Edellisessä ottelussa Kärpät murskasi Vaasan Sportin peräti lukemin 7-1. Kärpät on nakuttanut edellisissä 10 ottelussa peräti 38 maalia ja päästänyt vain 17.

Leijonien EHT-ottelut verottavat kuitenkin oululaisjoukkuetta, sillä sen ykkösmaalivahti Veini Vehviläinen, kultakypärä Ville Leskinen sekä päävalmentaja Mikko Manner ovat maajoukkueen mukana.

KalPa taistelee edelleen tiukasti pääsystä pudotuspeleihin. Kuopiolaisjoukkue on sarjassa sijalla 12, kolmen pisteen päässä kymmenentenä olevasta Jyväskylän JYPistä.

Edellinen ottelu toi KalPalle mutkia matkaan, kun se kärsi 2-3-tappion sarjajumbo Porin Ässille. Edellisistä kymennestä ottelusta KalPa on ottanut vain neljä voittoa.

KalPalta ovat sivussa Eetu Luostarinen sekä joukkueen ykköspuolustaja Otto Leskinen. Kaksikko nähdään tällä viikolla Leijonien EHT-joukkueessa Ruotsissa pelattavassa turnauksessa.

KalPan kokoonpanoon palaavat hyökkääjät Alexander Ruuttu sekä kapteeni Tommi Jokinen.

Ilves-Sport

Tampereen Ilveksen tilanne on mielenkiintoinen. Ilveksellä on matkaa seitsemänteen sijaan tällä hetkellä neljä pistettä, kun taas 10. sijalla oleva JYP on kuuden pisteen päässä.

Ilves ei yksinkertaisesti voi menettää pisteitä, muuten takaa-ajajat nousevat nopeasti ohi. Ilves on pelannut ailahtelevaisesti viime aikoina, sillä voitto-otteluita on seurannut yleensä heti tappio-ottelu.

Ilvekseltä sivussa ovat huippulupaava puolustaja Oskari Laaksonen, joka on Leijonien matkassa sekä hyökkääjä Mike Halmo, joka on loukkaantunut.

Sportin tilanne pudotuspelitaistelun kannalta on äärimmäisen tiukka. Sport oli monta viikkoa putkeen turvallisesti keskikastissa, mutta nyt vaasalaisjoukkue on pudonnut kymmenen parhaimman joukkueen joukon ulkopuolelle.

Sport tulee illan otteluun heikossa vireessä, sillä vaasalaisjoukkue on voittanut edellisistä kymmenestä ottelustaan vain kaksi.

Sport tarvitsee nopeasti pisteitä ja voittoja, jotta se ei pullahda täysin ulos pudotuspelitaistelusta. Sportilta on sivussa illan ottelusta joukkueen kultakypärä Antti Kalapudas, joka on Leijonien matkassa.

JYP-Pelicans

JYP nousi viime viikon lauantaisen HPK-voiton turvin jo pudotuspelipaikalle. Uusvanha päävalmentaja Risto Dufva on pystynyt parantamaan niin viisikkopelaamista kuin myös tuloskuntoa.

JYP on vastustajan kannalta vaikea voitettava, sillä jyväskyläläisjoukkue pyrkii puolustamaan tiiviisti ja kurinalaisesti sekä iskemään nopeasti vastaan. Dufvan johdolla JYP ei kerää tyylipisteitä, vain pisteitä ja voittoja.

JYPin kokoonpanoon nousee puolustaja Roni Allen. Mikko Kuukka ja Mikko Mäenpää ovat sivussa.

Lahden Pelicans on jatkanut hyviä otteitaan SM-liigassa. Lahtelaisjoukkue on ollut viime viikkojen aikana jääkiekkokansan huulilla erinäisistä syistä, mutta joukkue on silti keskittynyt pelaamiseen ja otteluiden voittamiseen.

Edellisessä ottelussa Pelicans murskasi täysin Tappara, kun se otti 7-1-voiton. Sitä ennen Pelicans oli kärsinyt kaksi varsin selvää tappiota Kärpille ja HPK:lle.

Pelicansilta ovat sivussa puolustajien pistepörssin ykkönen Oliwer Kaski sekä hyökkääjä Hannes Björninen, jotka ovat Leijonien EHT-joukkueessa. Myös Hynek Zohorna on sivussa.

Muut ottelut:

Jukurit-Lukko

Kokoonpanot (Vili Sopanen debytoi Lukossa)

KooKoo-HPK

SaiPa-Ässät

Lue myös:

    Uusimmat