Jussi Jokinen Kärppien ykkösketjun sentteriksi – TPS huippuvireisen Kaapo Kakon johdolla kärkikamppailuun

SM-liigan kuuden ottelun kierroksen herkkupala pelataan Oulussa, jossa sarjakärki Kärpät kohtaa kakkosena majailevan TPS:n.  

Kärpät–TPS

Oulun Kärpät osoitti edellisessä ottelussan, että miten kova oululaisjoukkue on henkisesti. Alla oli murskaava 1-8-tappio Lukolle, mutta Kärpät mätti lauantai-iltana Porissa kolme maalia avauserässä Ässien verkkoon ja voitti 3–1.

Kärpät onkin ollut vakuuttava läpi kauden ja se johtaa sarjaa 20 pisteen turvin:  viidestä edellisestä ottelustaan on irronnut neljä voittoa. 

Kärppien ruotsalaissentteri Nicklas Lasu ja tšekkiläishyökkääjä Radek Koblizek ovat sivussa illan kokoonpanosta. Näin ollen Jussi Jokinen siirtyy ykkösketjun sentterin paikalle ja Julius Hermonen nousee kokoonpanoon.

Turun Palloseura on ennen illan ottelua sarjassa toisena. TPS oli tammikuun puolivälissä viiden ottelun tappioputkessa, mutta on sen jälkeen ollut yksi sarjan kuumimmista joukkueista.

TPS on voittanut tappioputkensa jälkeisistä yhdeksästä ottelustaan peräti kahdeksan. TPS tulee illan otteluunkin viiden ottelun voittoputkessa. Tämän putken ansiosta TPS on repinyt myös yhdeksän pisteen eron kolmantena olevaan Tampereen Tapparaan.

Edellisessä ottelussa Lukkoa vastaan vasta 18-vuotias hyökkääjä Kaapo Kakko mätti hattutempun ja osoitti jälleen sen, miksi hänestä on kohistu tällä kaudella.

Hyökkääjät Simon Suoranta ja Zach Budish palaavat kokoonpanoon.

Sport–HIFK

Vaasan Sportin tilanne taistelussa viimeisestä pudotuspelisijasta on hankala. Sport on voittanut vain yhden viidestä viime pelistä. 

Sportin pelaamisessa ei ole enää näkynyt alkukaudella tuttuja vahvuuksia. Sportilla on ollut vaikeuksia varsinkin puolustuspelissä, eikä hyökkäyspelikään ole enää samalla tavalla rullannut.

Sportilta ovat sivussa hyökkääjät Roope Talaja ja Brody Sutter sekä puolustaja Jyri Niemi. Näin ollen kokoonpanoon nousevat hyökkääjä Heikki Harju sekä puolustaja Eemeli Ylitalo. Harjulle ottelu on hänen uransa ensimmäinen SM-liigatasolla, ja hän pelaa sen ykkösketjun laidassa.

HIFK taistelee suorasta puolivälieräpaikasta. Helsinkiläisjoukkue on ennen illan kierrosta sarjassa seitsemäntenä vain pisteen päässä kuudentena olevasta Hämeenlinnan Pallokerhosta.

HIFK sai viime viikolla orastavan tappioputkensa poikki ja tulee illan otteluun kahden voitto-ottelun siivittämänä. HIFK:n otteissa on ajoittain näkynyt tunnetta, jota uusi päävalmentaja Jarno Pikkarainen on peräänkuuluttanut.

HIFK:lta on sivussa ruotsalaistähti Erik Thorell. Kokoonpanoon palaavat hyökkääjät Teemu Tallberg sekä Sakari Salminen sekä tähtipuolustaja Teemu Eronen.

Joukkueet kohtasivat viimeksi tasan viikko sitten, jolloin HIFK oli vahvempi 5–2-lukemin.

KalPa–Tappara

KalPa taistelee edelleen tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikkaan oikeuttavasta sijasta. KalPa on ennen illan kierrosta sarjassa sijalla 12, vain kaksi pistettä perässä 10. sijalla olevasta Jyväskylän JYPistä.

KalPan viime aikainen tuloskunto ei kuitenkaan ole auttanut kuopiolaisia taistelussa pudotuspeleihin oikeutettavasta sijasta. KalPa on voittanut vain kerran edellisistä viidessä ottelusssan ja se on auttamatta liian vähän.

KalPa tarvitseekin äkkiä puhtaita kolmen pisteen voittoja ja kuopiolaisten on toivottava, että edellä olevat Vaasan Sport ja JYP häviäisivät omia ottelujaan.

Tapparan mainio tammikuun vire on kääntymässä helmikuun puolella päälaelleen. Tappara on nimittäin voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain yhden.

Samalla takaa-ajajat ovat jo iskuetäisyydellä, sillä esimerkiksi sarjassa neljäntenä oleva Lukko on vain kolmen pisteen päässä Tapparasta. Tapparan viisikkopelaaminen on hieman heikosta tuloskunnosta huolimatta varsin hyvällä mallilla.

Tapparan kokoonpanoon palaa slovakialaishyökkääjä Tomas Zaborsky. Niklas Bäckström torjuu tolppien välissä.

Muut ottelut:

HPK–Jukurit, kokoonpanot

KooKoo-Ilves, kokoonpanot

Ässät–JYP, kokoonpanot

Videolla lauantain Tulosruudun SM-liigaraportti. 


Lue myös:

    Uusimmat