Juhamatti Aaltonen hyppää Pelicansin ykkösketjuun – TPS-lupaus debytoi SM-liigassa

SM-liigassa pelataan perjantai-iltana neljä ottelua. Tampereella pelataan sarjan kärkikamppailu ja Lahdessa Juhamatti Aaltonen palaa Pelicans-paitaan.

Tampereen Tapparan kone on tuloksellisesti ehkä hieman yskähdellyt viime aikoina. Kirvesrinnat ovat voittaneet edellisistä viidestä ottelustaan vain kaksi ottelua.

Tuona aikana Tappara on päästänyt omiin 16 maalia ja tehnyt itse 14. Tapparasta ei tarvitsekaan olla huolissaan, sillä edellinen ottelu sarjakärki Oulun Kärppiä vastaan oli pelillisesti varsin hyvä.

Puolustaja Veli-Matti Vittasmäki palaa Tapparan kokoonpanoon.

Turun Palloseura on ennen illan ottelua sarjassa toisena, kolme pistettä Tapparaa edellä. TPS on pelannut viime aikoina mainiosti, sillä se on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan peräti neljä.

Vaikka joukkueella on ollut runsaasti loukkaantumisia, ei se ole näkynyt viime aikoina kaukalossa. TPS:n riveistä on noussut uusia vastuunkantajia, jotka ovat paikanneet poissaolijoita.

Hyökkääjä Oskari Siiki ja puolustaja Santeri Lukka kuitenkin palaavat sairastuvan puolelta. 20-vuotias hyökkääjä Jasper Larinmaa debytoi SM-liigatasolla illan ottelussa. Larinmaa on pelannut tällä kaudella TPS:n A-nuorissa 44 ottelua, joissa on syntynyt 16+9=25 tehopistettä.

Lahden Pelicans räväytti aiemmin tällä viikolla, kun se tiedotti hankkineensa hyökkääjä Juhamatti Aaltosen riveihinsä.

Virtuoosimainen taituri pelasi viimeksi turkoosipaidassa yhdeksän vuotta sitten, jolloin hän nousi koko jääkiekkokansan huulille. Onkin mielenkiintoista seurata, miten Aaltonen pystyy auttamaan lahtelaisjoukkuetta. Aaltonen pelaa illan ottelussa Pelicansin ykkösketjussa.

Kouvolan KooKoo majailee ennen illan kierrosta toiseksi viimeisenä sarjassa. Se tulee illan otteluun kolmen ottelun tappioputkessa, eikä se ole voittanut kuin vain kerran edellisen viiden ottelun aikana.

KooKoon kohdalla mielenkiintoisinta taitaa ollakin se, että myykö joukkue parhaimpia pelaajiaan vielä perjantain aikana muualle.

KalPan tilanne pudotuspelipaikan suhteen on hankala. Kuopiolaiset ovat viiden pisteen päässä 10. sijalla olevasta Jyväskylän JYPistä.

KalPa on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain yhden. Se ei riitä alkuunkaan, mikäli kuopiolaisjoukkue mielii nousta pudotuspeleihin. Puhtaita kolmen pisteen voittoja on tultava ja äkkiä. KalPan murheenkryyninä on ollut puolustuspelaaminen sekä ailahtelevainen maalivahtipelaaminen.

KalPan kokoonpanoon palaavat puolustaja Otto Leskinen sekä hyökkääjä Eetu Luostarinen, jotka olivat viime viikolla Leijonien matkassa.

Mikkelin Jukurien tilanne pudotuspelien suhteen on puolestaan melkein jopa lohduton. Mikkeliläiset ovat yhdeksän pisteen päässä JYPistä.

Jukurit on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain kaksi ja se on lähettänyt avainpelaajiaan eteenpäin. Mika Partanen lähti Sveitsiin, puolustaja Aleksi Salonen TPS:ään ja puolustaja Teemu Suhonen Tapparaan.

Jukurit ilmoitti kuitenkin uudesta pelaajahankinnasta, kun puolustaja Anttoni Honka siirtyi JYPistä Mikkeliin lainasopimuksella. Honka pelaa illan ottelussa seitsemäntenä puolustajana.

SaiPa on matkalla pudotuspeleihin, mutta pitkiin tappioputkiin ei ole varaa. SaiPa tulee illan otteluun hyvässä tuloskunnossa, sillä lappeenrantalaiset ovat voittaneet edellisistä viidestä ottelustaan peräti neljä.

SaiPa on pystynyt tiivistämään viisikkopelaamistaan, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Se on ollut avain siihen, että tulosta on alkanut vihdoin tulla. SaiPan kokoonpanoon palaa Erik Autio, Ahti Oksanen sekä Anssi Löfman.

Vaasan Sport taistelee kiivaasti viimeisistä pudotuspelipaikoista, mutta sen viime aikainen tuloskunto on ollut heikkoa.

Edellisistä viidestä ottelustaan Sport on voittanut vain yhden. Sportin puolustuspään vaikeudet ovat tulleet varsin pahasti esille edellisillä kierroksilla. Sportin pitäisikin äkkiä pystyä tiivistämään puolustuspelaamistaan, mikäli se mielii nousta vielä pudotuspeleihin.

Sportilta on sivussa nuori hyökkääjä Santeri Haarala.

Lue myös:

    Uusimmat