Hyvin levännyt HIFK kovaan testiin Kärppiä vastaan – sairastuvalta tärkeitä apuja

SM-liigassa pelataan seitsemän ottelua perjantai-iltana. Helsingissä kohtaa kaksi suurseuraa, kun taas Vaasassa käydään elintärkeä ottelu viimeisestä pudotuspelipaikasta.

HIFK–Kärpät

Helsingin IFK on pystynyt lepäämään ja harjoittelemaan läpi koko alkuviikon, sillä illan ottelu on helsinkiläisjoukkueelle tämän viikon ensimmäinen. Samalla ottelu on Jarno Pikkaraisen alaisuudessa se kaikkein kovin testi tähän mennessä.

IFK on pelannut neljä ottelua Pikkaraisen luotsaamana, josta saldona on kolme voittoa. Pikkaraisen tavoitteena on ollut saada pelaajien tunnetta näkyviin ja siinä hän onnistui edellisessä ottelussa TPS:ää vastaan, jonka IFK kuitenkin hävisi 3-4-lukemin.

IFK:lta ovat sivussa maajoukkueen mukana olevat Juhani Tyrväinen sekä Teemu Eronen. Kokoonpanoon palaavat Erik Thorell,Juho Keränen sekä Aleksi Laakso. Keränen pelaa ensimmäisen ottelunsa sitten lokakuun alun.

Kärpät johtaa sarjaa ylivoimaisesti 23 pisteellään. Kärpät tulee illan otteluunkin hyvässä viressä, sillä oululaisjoukkue on voittanut edellisistä kymmenestä ottelustaan kahdeksan.

Kärppien pelitapa onkin tuonut lähes joka ottelussa kilpailuedun oululaisille vastustajiin nähden. Myös kokoonpano on ollut ottelusta toiseen äärimmäisen laadukas. Uusin vahvistus Jussi Jokinen on tehtaillut kahdessa pelaamassaan ottelussa peräti neljä pistettä.

Sport–JYP

Vaasan Sport oli vielä tammikuussa tukevasti keskikastissa ja taisteli parhaimmillaan suorasta pudotuspelipaikasta. Sittemmin pudotus on ollut hurjaa, sillä vaasalaisjoukkue on pudonnut 11. sijalle.

Edellisessä ottelussaan Sport taipui Tampereen Ilvekselle 2–4-lukemin. Ottelun toisessa erässä sattunut ikävä Aleksi Ainalin loukkaantuminen hiljensi koko tamperelaisyleisön, mikä vaikutti pelaajien otteisiin.

Ainali onkin odotetusti sivussa illan ottelusta. Kokoonpanoon palaa hyökkääjä Joel Kiviranta. Kolmosketjun keskellä debytoi Kärpät-laina Jesse Koskenkorva.

JYP on äitynyt mainioon tuloskuntoon sen jälkeen, kun uusvanha Risto Dufva palasi penkin taakse pääkäskyttäjäksi.

JYP on voittanut Dufvan alaisuudessa kahdeksasta pelaamastaan ottelusta peräti kuusi. Dufva onkin saanut järkeä joukkueen pelaamiseen, sekä kaikki pelaajat pelaavat samaa pelikirjan sivua ollessaan jäällä.

Ottelussa on hurjat panokset, sillä JYP on kymmenennellä sijalla neljä pistettä Sportia edellä.

KalPa–Ilves

KalPan tilanne pudotuspelitaistelun kannalta on hankala. KalPa on JYPiä perässä kuusi pistettä ja mikäli KalPa ei Ilvestä voita ja JYP voittaa oman ottelunsa varsinaisella peliajalla, on ero jo yhdeksän pistettä.

Onkin sanomattakin selvää, että KalPa tarvitsee kipeästi voittoja ja mielellään puhtaita kolmen pisteen voittoja, jotta pudotuspelipaikka ei karkaa. KalPa on luonut viime otteluissa riittävän määrän maalipaikkoja otteluiden voittamiseen, mutta tehottomuus on vaivannut.

Ilves on pelannut viime aikoina hyvällä tasolla, vaikkakin voitto-otteluita on yleensä seurannut tappio-ottelu. Nuoren joukkueen perisynti, eli epätasaisuus ja ailahtelevaisuus on kuitenkin ajoittain puskenut hieman päätään viime aikoina.

Ilveksellä on toiminut viime aikoina ylivoimapelaaminen, mutta alivoimapelaaminen on jättänyt rutkasti parantamisen varaa.

Muut ottelut:

Jukurit-Ässät, kokoonpanot

SaiPa-Lukko, kokoonpanot

Tappara-KooKoo, kokoonpanot

TPS-HPK, kokoonpanot

 Alla olevalla videolla JYPin Jake Newtonin hattutemppu. 


Lue myös:

    Uusimmat