Tapparan Ben Blood palaa tärkeään derbyotteluun, luottopuolustaja sivussa – HIFK saa tärkeitä apuja sairastuvalta

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantai-iltana seitsemän ottelua. Tampereella käydään paikallisottelu, Helsingissä HIFK yrittää kivuta kuuden joukkoon ja Raumalla KalPa yrittää katkaista huonon kierteensä ja kuroa eroa pudotuspeliviivaan.

Ilves-Tappara

Tampereen Ilves tulee paikallispeliin neljän ottelun voittoputkessa. Ilves onkin äitynyt varsin mainioon tuloskuntoon ja se taistelee tosissaan suorasta puolivälieräpaikasta.

Voittoputkensa aikana Ilves on löytänyt maalinteon tehokkuuden, sillä se on tehnyt putkensa aikana 16 maalia. Ilveksen tehomiehenä on häärinyt hyökkääjä Teemu Lepaus. Hän on seitsemän ottelun pisteputkessa, jonka aikana 25-vuotias hyökkääjä on tehnyt 5+3=8 tehopistettä.

Vasta 18-vuotias tshekkimaalivahti Lukas Dostal on vakuuttanut Ilveksen maalilla ja jatkaa tolppien välissä myös Tapparaa vastaan. Kokoonpanoon palaa kapteeni Eemeli Suomi.

Tampereen Tappara on ennen illan kierrosta sarjassa sijalla kolme. Kirvesrintojen tuloskunto on viime aikoina hieman yskähdellyt, mutta Tappara otti edellisessä ottelussaan KalPaa vastaan vakuuttavan esityksen jälkeen 5-2-voiton.

Tapparasta ei olekaan tarvinnut olla huolissaan. Tamperelaisjoukkueen pelitapa toimii, mutta erikoistilannepelaaminen on viime aikoina hieman sakannut.

Tapparalta on sivussa puolustaja Tuukka Mäntylä. Puolustaja Ben Blood puolestaan palaa kokoonpanoon.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa, joista Ilves on voittanut kolme ottelua.

HIFK-Jukurit

Helsingin IFK taistelee edelleen tiukasti suorasta puolivälieräpaikasta. Taisteluun tuli pieni mutka, kun IFK hukkasi edellisessä ottelussaan johtonsa ja kärsi 3-4-jatkoaikatappion Vaasan Sportille.

IFK on ennen illan kierrosta sarjassa sijalla kahdeksan, kaksi pistettä kuudentena olevasta Pelicansista. Joukkueen päävalmentaja Jarno Pikkarainen on saanut joukkueeseensa tunnetta, jota on peräänkuulutettu tammikuisen valmentajanvaihdoksen jälkeen. Pelin jänne ei ole kuitenkaan vielä kestänyt täyttä 60-minuuttista.

IFK saa illan otteluun tärkeitä apuja, sillä hyökkääjät Iikka Kangasniemi, Erik Thorell ja Joonas Rask palaavat kokoonpanoon. Thorell ja Rask pelaavat ykkösketjussa, mutta Kangasniemi nelosketjussa.

Mikkelin Jukurien tilanne pudotuspelien suhteen on vaikea. Matkaa viimeiseen pudotuspelisijaan on 12 pistettä, ja mikkeliäisseura on jo pistänyt tärkeimpiä pelaajiaan muihin seuroihin.

Jukurien kohdalla vastustajat ovat myös kauden aikana oppineet ottamaan mikkeliläisten vahvuuksia pois samalla, kun Jukurien oma viisikkopelaaminen ei ole kehittynyt tarpeeksi.

Tapparasta lainalla oleva 18-vuotias hyökkääjälupaus Kristian Tanus on sen sijaan ilahduttanut ja pelannut varsin hyvin, sillä hän on tehnyt yhdeksässä pelaamassaan ottelussa neljä tehopistettä.

Lukko-KalPa

Rauman Lukko on ennen illan kierrosta sarjassa neljännellä sijalla. Lukko on ollut viime aikoina varsin hyvässä tuloskunnossa, sillä edellisistä viidestä ottelustaan se on voittanut kolme ja edellisistä kymmenestä ottelustaan kuusi.

Etenkin raumalaisjoukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut viime aikoina tehokasta. Varsinkin alivoimapelaaminen on toiminut Lukolla mainiosti, sillä edellisten viiden ottelun alivoimaprosentti on peräti 95,24.

KalPan tilanne taistelussa pudotuspeleihin oikeuttavista sijoista mutkistui entisestään edellisessä ottelussa, kun kuopiolaisjoukkue kärsi 2-5-tappion Tapparalle.

KalPa on ennen illan kierrosta sarjassa sijalla 12 ja matkaa viimeisellä pudotuspelisijalla, eli 10:llä sijalla olevaan Jyväskylään JYPiin on jo kuusi pistettä. KalPan ongelmana on viime aikoina ollut puolustuspelaaminen, sillä edelliseen viiteen otteluun KalPa on päästänyt omiin 19 osumaa. Myös maalivahtipelaaminen on jättänyt parantamisen varaa.

KalPa saa illan otteluun apuja sairastuvalta, kun hyökkääjä Jaakko Rissanen palaa kokoonpanoon.

Muut ottelut:

Sport-HPK, kokoonpanot

JYP-KooKoo, kokoonpanot

Pelicans-Ässät, kokoonpanot

SaiPa-Kärpät, kokoonpanot 

Lue myös:

    Uusimmat