HIFK:lta nuoret tähdet sivussa, kahden SM-liigajoukkueen päävalmentajat poissa – 17-vuotias lupaus debytoi Liigassa

SM-liigassa pelataan keskiviikkoiltana viisi ottelua. Maajoukkuekomennukset sekoittavat monen liigajoukkueen kokoonpanoja.

Videolla kuvaa viime lauantain kierrokselta, jossa KooKoo ja SaiPa yllättivät.


Kärpät-KooKoo

Kärpät taipui eilen tiistaina jääkiekon CHL:ssä Red Bull Salzburgille. Vaikka toinen osaottelu päättyi 1–1-tasatilanteeseen, oululaiset putosivat jatkosta yhteismaalisäännön takia.

Putoaminen oli kirvelevä, sillä Kärpillä oli lukuisia laadukkaita maalipaikkoja tehdä useampi osuma. Iso kysymys keskiviikkoillan otteluun kuuluukin: miten Kärpät pystyy nollaamaan eilisen ottelun?

Ilmassa on pieni ulospuhalluksen vaara, mutta toisaalta vastaavanlainen tappio voi myös sisuunnuttaa joukkueen. Asiaa ei helpota se, että joukkueen päävalmentaja Mikko Manner ja yksi kärkipuolustajista Jani Hakanpää ovat maajoukkueen mukana.

KooKoo tulee illan otteluun hieno 5–2-voitto Turun Palloseurasta taskussaan. KooKoon kausi on ollut tähän asti varsin hyvä, sillä kouvolalaiset löytyvät sarjasta sijalta 10.

KooKoo on ihastuttanut iloisella ja raikkaalla hyökkäyspelaamisellaan. Ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall on pitänyt pitkän aikaa maalipörssin kärkipaikkaa nimissään sekä Anrei Hakulinen nousi tehokkaan alkukauden takia maajoukkueeseen asti.

Murheenkryyninä KooKoolla näyttäytyy puolustuspelaaminen, jossa on ollut vaikeuksia. Illan ottelusta KooKoolla on sivussa Hakulinen, joka on maajoukkueen matkassa. Juha-Pekka Haataja puolestaan kärsii pelikieltoaan.

Illan ottelussa debytoi uusin hankinta Logan Pyett.

HIFK-SaiPa

Helsingin IFK on ajautunut pahaa kurimukseen. IFK on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain kaksi.

Illan otteluun joukkue tulee kolmen ottelun orastavassa tappioputkessa. IFK:n ongelmana on ollut joukkueen henkinen pehmeys sekä pelaajien asenne pelaamista ja voittamista kohtaan. Pelaajat ovat puolustaneet laiskasti, pelanneet ylipitkiä vaihtoja, eivätkä ole olleet otteluissa henkisesti läsnä.

IFK:n kokoonpanoon palaa Teemu Tallberg, mutta nuoret huippulupaukset Anton Lundell ja Niklas Nordgren ovat sivussa ottelusta.

SaiPa on pelannut hyvän kauden, joskin varsin kaksijakoisen. Kotiotteluissa on kulkenut ja voittoja tullut, mutta vierasottelut ovat olleet myrkkyä. Silti SaiPa on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan peräti kuusi ja on sarjassa viidentenä.

Viimeksi SaiPa pysäytti kotikaukalossaan Tampereen Tapparan. Illan ottelussa sillä on mainio tilaisuus hakea kolme pistettä Helsingistä, sillä IFK on sekavassa tilassa. SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä pyrkii mahdollisesti myös pimentämään IFK:n tehokkaan ykkösketjun.

SaiPalta on sivussa hyökkääjä Ahti Oksanen. 17-vuotias hyökkääjä Matias Mäntykivi pelaa urana ensimmäisen liigaottelun.

JYP-HPK

Jyväskylän JYP on parantanut otteitaan sekä tuloksiaan, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Edellisestä kymmenestä ottelustaan jyväskyläläisjoukkue on voittanut kuusi, mutta on silti edelleen sarjassa toiseksi viimeisenä.

JYPin johtavat pelaajat ovat alkaneet heräillä tuloksentekoon, mikä on auttanut parantuneessa tuloskunnossa. Julius Nättinen, Jarkko Immonen, Eric Perrin ja kumppanit ovat parantaneet roimasti otteitaan.

Myös kaksikko Jerry Turkulainen ja Robert Rooba on pelannut vahvasti. JYPiltä on sivussa tshekkihyökkääjä David Tomasek ja suomalaispuolustaja Juuso Vainio, jotka ovat maajoukkueiden mukana.

Hämeenlinnan Pallokerhon viime viikko oli erikoinen. Se pelasi kolme ottelua, joista se voitti vain yhden. Yhteen voitettuun otteluun HPK latasi kaiken, sillä se kaatoi kärkijoukkueen Oulun Kärpät.

HPK osoitti kuitenkin kyseisessä ottelussa pystyvänsä haastamaan ja voittamaan tämän sarjan pelinopeimman ja laadukkamman joukkueen.

HPK:lta sivussa ovat puolustaja Niklas Friman sekä hyökkääjä Teemu Turunen, jotka ovat Leijonien matkassa. Myös päävalmentaja Antti Pennanen on maajoukkueen mukana.

Muut ottelut:

KalPa-Sport, kokoonpanot

TPS-Jukurit, kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat