Mainos

USA:ssa tutkitaan presidentin vaalirahoitusta

Yhdysvalloissa vaalirahoituksen tutkiminen käy yhä kuumemmaksi aiheeksi. Oikeusministeri käynnisti viikonvaihteessa tutkimussarjan, joka voi saattaa presidentti Clintonin ja hänen seuraajaksen pyrkivän varapresidentin Al Goren lopulta suuriin vaikeuksiin.

Presidentti Clinton hölkkäili viikon vaihteessa tyynen rauhallisesti ja ilmoitti, että hän muista, onko hän soittanut rahanpyyntöpuheluita Valkoisesta talosta vai ei. Oikeusministeri Janet Reno on käynnistänyt epäviralliset tutkimukset asiasta.

Amerikkalainen prosessi on erittäin monimutkainen ja syyttäjän nimittämiseen - puhumattakaan nyt syytteen nostamisesta on todella pitkä matka. Poliittinen peli voi jatkua lähes loputtomiin.

Clintonia uhkaa nyt sama liemi, johon varapresidentti Gore upposi jo aiemmin. Suorastaan tylsän kunniallisena pidetty Gore on nyt joutunut turvautumaan lakimiehiin.

Koko soppa on saanut lähes koomisia piirteitä. Yli sata vuotta vanha laki kieltää kampanjarahojen keruun liittovaltion tiloissa. Lakia ei koskaan aiemmin ole käytetty ketään vastaan, mutta nyt se on kaivettu pölystä. Kyse on siitä, soittivatko Clinton ja Gore kerjuupuheluita Valkoisen talon puhelimista - siis liittovaltion tiloista.

Varapresidentti Goren asema on hankalampi, sillä epäiltynä olo on hänelle uutta ja hän tähtää itse seuraaviin vaaleihin. Clintonia sen sijaan pidetään vanhana kettuna, joka on selvinnyt pahemmistakin. Goren suosio onkin jo laskenut ja Washington Post -lehti otsikoi pääkirjoituksena: AL-parka.
(MTV3/Riitta Snellman)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.