Mainos

USA patistaa arabimaita demokratian edistämiseen

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat myöntäneet, että kaikki arabimaat eivät ole erityisen innostuneita ulkoministeri Ricen demokratiaan liittyvistä visioista.

Yhdysvaltojen ja Britannian ulkoministerit Condoleezza Rice ja Jack Straw ovat mukana tänään Bahrainissa alkaneessa konferenssissa, jonka tavoitteena on poliittisten ja taloudellisten uudistusten edistäminen Lähi-idässä.

Myös terrorismin vastaisen toiminnan arvioidaan olevan näkyvästi esillä kaksipäiväisen konferenssin asialistalla. Useiden läntisten teollisuusmaiden sekä Lähi-idän arabimaiden lisäksi "Tulevaisuusfoorumin"-nimellä käyvään konferenssiin osallistuu myös Pohjois-Afrikan arabimaita.

Amerikkalaiset viranomaiset myönsivät konferenssin aattona, että kaikki arabimaat eivät ole innostuneita ulkoministeri Ricen visioista, joissa demokratian edistäminen on nostettu ulkopolitiikan keskeiseksi asiaksi.

- Jotkut hallitukset ovat innostuneita, jotkut varautuneita. Ja jotkut hallitukset saattavat olla hiukan epäileväisiä, sanoo amerikkalainen apulaisulkoministeri Daniel Fried.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.