Mainos

USA: Liittolaisten taattava Irakin turvallisuusjoukkojen koulutus

USA patistaa Nato-maita antamaan lisää varoja ja resursseja Irakin turvallisuusjoukkojen koulutukseen. Naton puolustusministerit neuvottelevat Irakin turvallisuustilanteesta tänään Ranskassa.

Naton puolustusministerit ovat tänään koolla Nizzassa Etelä-Ranskassa. Yhdysvaltain puolustusministerin Donald Rumsfeldin odotetaan vaativan kokouksessa Nato-mailta lisää apua Irakin turvallisuusjoukoille.

Rumsfeld saapui Nizzaan jo eilen illalla ja kertoi toimittajille aikovansa ottaa kokouksessa esille Irakin turvallisuuskysymyksen.

- Meidän mielestämme Irakin joukot on saatava kiireellisesti koulutettua ja varustettua, jotta he voivat paremmin vastata maansa turvallisuudesta, Rumsfeld totesi.

Hän sanoi tilanteen Irakissa olevan kehittymässä parempaan suuntaan, mutta huomautti, että turvallisuuden parantamiseksi on vielä tehtävä paljon.

- Toivon, että voisin vakuuttaa kaiken kääntyvän parhain päin (Irakissa). Mutta en voi. Epäilen, että lisää ihmisiä tapetaan, että edessä on uusia vaikeuksia ja että vastassa on kuoppainen, vaikea tie, Rumsfeld sanoi toimittajille matkalla Nizzaan.

Rumsfeldin uskotaankin vetoavan Nato-maiden puolustusministereihin, jotta Yhdysvaltain liittolaiset antaisivat lisää varoja Irakin turvallisuusjoukkojen varustamiseen. Puolustusministeri Rumsfeldin tehtävänä on myös pyrkiä taivuttamaan liittolaismaita lähettämään puolustusvoimiaan Irakiin kouluttamaan turvallisuusjoukkoja.

(MTV3-Reuters-DPA-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 10.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.