Mainos

USA kertoo vanginneensa Fallujan kapinallisia

Yhdysvaltain armeijan mukaan aamuyöllä Fallujan sunnikaupunkiin tehdyissä iskuissa vangittiin yksi kapinallisjohtaja Abu Musab al-Zagrawin johtoryhmään kuuluva henkilö sekä viisi muuta.

Yhdysvaltain armeija ilmoitti varhain aamulla vanginneensa korkea-arvoisen kapinallisjohtaja Abu Musab al-Zarqawin verkostoon kuuluvan henkilön samoin kuin viisi muuta kapinallista. Vangit otettiin aamuyöllä Fallujan sunnikaupunkiin tehdyissä iskuissa.

- Koska koko joukko Zarqawin liittolaisia on saanut surmansa tai vangittu liittouman iskuissa, on nyt vangittu henkilö noussut ylöspäin arvoasteikossa niin, että hänellä oli tärkeä asema Zarqawin korkea-arvoisena johtajana, sanottiin armeijan antamassa lausunnossa.

Yhdysvallat on luvannut 25 miljoonan dollarin palkkion tiedoista, jotka johtavat al-Zarqawin pidätykseen. Sama summa on luvattu al-Qaida-verkoston johtajasta Osama bin Ladenista.

Al-Zarqawi liitetään tiedusteluarvioissa kymmeniin sodanjälkeisiin väkivallantekoihin Irakissa: esimerkkeinä mainitaan YK:n Bagdadin päämajaan tehty isku viime vuoden elokuussa ja maaliskuun alun kaksoisisku Bagdadissa ja Kerbalassa, missä sai surmansa vajaat 300 ihmistä.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.