Mainos

Urpilaiselle hyvät arvosanat Sdp:n puolueväeltä

Viime kesäkuussa Sdp:n johtoon valittu Jutta Urpilainen on saanut puolueväen taakseen. Vielä lokakuun tappiollisten kunnallisvaalien jälkeen Urpilainen joutui selittelemään puolueen huonoa tulosta.

Talouskriisistä huolimatta puolueen kannatusluvut pysyivät alamaissa pitkään. Nyt suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan asema on vahvistunut.

MTV:n uutisten kyselyssä Urpilainen saa hyvä arvosanat piirihallitusten jäseniltä onnistumisestaan puheenjohtajana. Piirihallitusten jäsenistä 24 prosenttia on sitä mieltä, että Urpilainen on onnistunut erittäin hyvin, ja melko hyvän arvosanan puheenjohtajalle antaa 56 prosenttia vastanneista. Viidennes arvioi Urpilaisen pärjänneen vain tyydyttävästi.

Puolue-eliitti on tyytyväinen myös Sdp:n oppositiopolitiikkaan. Vastanneista 11 prosenttia katsoo, että oppositioroolia on hoidettu erittäin hyvin, 66 prosentin mielestä melko hyvin ja 23 prosentin mielestä tyydyttävästi.

MTV:n uutiset kysyi piirihallitusten jäseniltä myös, miten puolueen johto on onnistunut kohentamaan Sdp:n imagoa kesäkuun puoluekokouksen jälkeen. Urpilaisen (onnistunut hyvin 78 %) lisäksi onnistujien listalle pääsevät varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardsson (hyvin 78 %) ja puoluesihteeri Ari Korhonen (hyvin 62 %).

Puolet vastaajista antaa eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Tarja Filatoville arvosanan hyvä. Huonoimmin puolueen mielikuvan nostotalkoissa ovat onnistuneet varapuheenjohtaja Ilkka Kantola (39 %), varapuheenjohtaja Pia Viitanen (40 %) ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Backman (36 %).

Jutta Urpilainen voi lähteä rauhallisin mielin myös kesäkuun eurovaaleihin. Peräti 88 prosenttia kyselyyn vastanneista antaisi puoluejohdon jatkaa tehtävissään, vaikka puolue häviäisi europarlamenttivaaleissa. Puoluesihteeri Ari Korhosen mukaan puolueen virallinen tavoite on kolme edustajaa EU-parlamenttiin. Korhonen pitää tavoitetta realistisena.

MTV:n uutisten kysely tehtiin huhtikuun alussa. Vastausprosentti oli 74 (132 piirihallitusten jäsentä 178:sta vastasi kyselyyn).

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 30.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.