Urpilainen: Vielä on tekemistä jäljellä

Jutta Urpilainen suhtautuu luottavaisesti lähestyvään SDP:n puheenjohtajavaaliin, vaikka hänen suosionsa demariväen keskuudessa on MTV:n kyselyn mukaan kokenut kovia kolauksia.

– Se kuuluu tämän pelin henkeen, että paikka on parin vuoden välein katkolla ja puoluekokousedustajat päättävät, kuka tätä tehtävää sitten hoitaa, Urpilainen kertoi MTV3:n Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa.

– Olen kuusi vuotta johtanut SDP:tä ja tehnyt mielestäni parhaani

Urpilainen ei ole harkinnut eroa tehtävästään, vaikka SDP ei ole voittanut yksiäkään vaaleja hänen kaudellaan.

Hän myöntää kuitenkin ihmettelevänsä sitä, että puolueen kannatus gallupeissa kyntää 15 prosentissa. 

– Eihän siihen voi olla tyytyväinen. Mutta niin kuin urheilussa myös politiikassa on kisapäivä – politiikassa se on vaalipäivä. Uskon, että meillä on kaikki mahdollisuudet nousta taistelemaan kultamitalista ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Ei ole tekemässä "kataisia"

Urpilainen kokee, että hänen työnsä puheenjohtajana on kesken.

– Puolue on nyt hyvin erilainen kuin 2008, jolloin aloitin nuorena puheenjohtajana. Olemme saaneet paljon asioita muutettua sekä tehtyä toisin ja mielestäni olemme menneet oikeaan suuntaan, Urpilainen arvioi.

– Mutta vielä on tekemistä jäljellä. Siksi haen puoluekokoukselta uutta valtakirjaa.

Hän pitää hyvin ymmärrettävänä Jyrki Kataisen tekemää päätöstä luopua pääministerin ja kokoomuksen puheenjohtajan paikoilta kesällä.

–Politiikan työ on elämäntapa, 24 tuntia päivässä saa olla valmiina hoitamassa uusia hässäköitä. Ei siinä jää aikaa paljon omalle elämälle, kun tulee klo 21 kotiin ja selaa loppuillan ministerinkansiosta seuraavan päivän työpapereita.

Urpilainen toteaa, että hänellä itsellään riittää kuitenkin vielä paloa tehtävän hoitamiseen.

– Pidän tätä kunniatehtävänä.

 

Lue myös:

    Uusimmat