Mainos

Urpilainen: SDP voi tinkiä 50-50-säännöstä

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) sanoo, että SDP ei pidä orjallisesti kiinni hallitusohjelman kirjauksesta, jonka mukaan sopeutuksesta puolet on veronkorotuksia ja puolet menosäästöjä.

 – SDP:n kannalta lopputulos ratkaisee. Olemme lähteneet siitä, että hallitusohjelman kirjaus on 50-50, mutta ei me sitä mittatikulla mitata. Jos lopputulos on tulonjaollisesti oikeudenmukainen, siitä voidaan jonkin verran tinkiä, Urpilainen sanoo.

Urpilaisen mukaan sopeutustarve on maksimissaan kolme miljardia euroa. Tänään hallitus keskittyy rakennepakettiin ja huomenna on luvassa päätöksiä veroista ja leikkauksista.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) arvioi, että sunnuntaina syntynyt sote-ratkaisu antaa hyvät lähtökohdat vaikeaan kehysriiheen.

– Jos rakennemuutoksia ei olisi voitu tehdä tässä mittakaavassa, säästötavoite olisi ollut huomattavasti suurempi. Mutta alun perinkin lähdettiin siitä, että rakennepaketti toteutetaan, Katainen sanoo.

Vasemmistolle kehysriihestä on tulossa vaikea. Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki pitää kiinni siitä, että vero- ja säästöratkaisut eivät saa kasvattaa tuloeroja.

– Perusturvaindeksin jäädytys ei käy meille, koska se on perusturvan heikentämistä. Myös ruuan ja lääkkeiden arvonlisäverojen nostaminen koskisi erityisesti pienituloisia, Arhinmäki sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.