Mainos

Urpilainen eläkepalkkioista: Kohtuutonta!

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen pitää eläkeyhtiöissä maksettuja hallituspalkkioita kohtuuttomina. Hän vierittää syyn palkkiokäytännöstä ensisijaisesti työnantajien edustajille, joilla on ainakin Varmassa ja Ilmarisessa kolmen neljäsosan enemmistö. Kummankin hallituksessa on 12 jäsentä, joista kolme on palkansaajajärjestöistä ja yhdeksän työnantajien edustajia.

Urpilaisen mielestä SDP:llä on täydet edellytykset vaatia palkkioiden kohtuullistamista, vaikka demaritaustaisen ay-siiven johtajat nauttivat yhtä avokätisiä palkkioita kuin muutkin yhtiöiden luottamustehtävissä istuvat henkilöt.

- SDP on ollut johdonmukainen vaatiessaan palkkioiden kohtuullistamista. Nämä julkisuudessa olleet palkkiot eivät ole olleet kohtuullisia, Urpilainen viittaa Helsingin Sanomissa olleeseen tiistaiseen selvitykseen, jonka mukaan ay-johtajat nostavat kymmenien tuhansien eurojen kokouspalkkioiden päälle tuhansia euroja eläkemaksua.

Urpilainen toivoo avoimuutta palkkioihin ja yhdenmukaisuutta yhtiöiden palkitsemisjärjestelmään. Oppositiojohtaja ei ota kantaa siihen, aiheuttaako Paperiliiton puheenjohtajan Jouko Ahosen hyllytys värinää laajemmin palkansaajajärjestöissä.

- Organisaatiot päättäkööt siitä itse.

Katso Markus Pirttijoen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.