Urheilijalupaus Jere Nyström, 16, kilpailee meikattuna, ja saa siitä ilkeääkin palautetta – palkittiin vuoden esikuvana: "Ulkonäkö ei vaikuta siihen, miten urheilet"

Suomessa vietetään tällä hetkellä Pride-viikkoa, jonka yhteydessä palkitaan monia näkyviä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia hahmoja. 

Yksi palkinnon saajista on 16-vuotias Jere Nyström, joka on ikäluokkansa paras korkeushyppääjä, mutta myös korkokengistä, meikeistä ja naisellisista vaatteista kiinnostunut nuori.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin lukeutuvia ihmisiä on urheilumaailmassa edelleen harvakseltaan. 

Nyströmin mukaan tilanne on kuitenkin kehittymässä parempaan ja suvaitsevampaan suuntaan, vaikkakin moni urheilija joutuu edelleen piilottelemaan omaa itseään kiusaamisen pelossa. 

– Minulle on niin moni tullut puhumaan siitä, että kokevat olevansa jotain muuta, mutta eivät uskalla vain siksi, että ovat urheilijoita. 

– Uskon, että tämä tästä kehittyy, ja ihmiset uskaltavat myös urheilumaailmassa olla oma itsensä, Nyström toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Tänään nuori urheilijalupaus palkittiin Queer of the year -tapahtumassa vuoden esikuvana. Katso yllä olevalta videolta, miltä palkitsemistilaisuus näytti!

Tyyli ja asenne kerää kaikenkirjavaa palautetta

Näyttävästi laittautunut Nyström on saanut positiivista palautetta rohkeasta asenteestaan ja tyylistään. 

– On tullut tosi paljon hyvää (palautetta). Minua on kehuttu paljon siitä, että uskallan tehdä näin. 

Kannustavan palautteen lisäksi palautteenantajissa on myös niitä, jotka kyseenalaistavat nuoren urheilijan elämänasenteen. 

– On ihmetelty, miten voin urheilla poikien sarjassa, kun näytän tältä. Toisaalta, ulkonäkö ei vaikuta siihen, miten urheilet tai urheiletko tyttöjen vai poikien sarjassa. 

Jere Nyström: On tullut huutelua ja naureskelua kentän laidalta 3:55
Katso myös Viiden jälkeen -ohjelman haastattelu! Jere Nyström: On tullut huutelua ja naureskelua kentän laidalta.

Häirintään törmää urheilukilpailuissa

Tutkimuksen mukaan urheilumaailmassa häirintä on yleisintä seksuaalivähemmistöön kuuluvien, nuorten miesten keskuudessa. 

Nyströmin mukaan valitettava tutkimustulos pitää paikkansa reaalimaailmassakin. Hän on itsekin kohdannut häirintää muun muassa yleisön ja kilpakumppanien toimesta. 

– Itse olen kokenut huutelua, osoittelua naureskelua ja kaikkea siltä väliltä, Nyström listaa tapoja, joilla on kokenut tulleensa häirityksi. 

Nyström paljastaa, että on saanut palautetta meikistään tuomareilta. Miten hän reagoi palautteeseen? Katso videolta!

Lue myös:

    Uusimmat