Joka toinen seksuaalivähemmistöön kuuluva kokenut häirintää kilpaurheilussa

2:28
Tutkimus: Seksuaalinen häirintä on yleistä suomalaisessa kilpaurheilussa.

Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin tiistaina julkaisema tutkimus piirtää synkkää kuvaa vähemmistöryhmien asemasta suomalaisessa kilpaurheilussa. Vähemmistöihin kuuluvat kertovat joutuneensa usein häirinnän kohteeksi.

Seksuaalivähemmistöön kuuluvat kokevat usein seksuaalista ja sukupuolista häirintää suomalaisessa kilpaurheilussa. Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin tekemän tutkimuksen mukaan joka toinen seksuaalivähemmistöön kuuluva on kokenut seksuaalista häirintää kilpaurheilussa. Sukupuoleensa liittyvää häirintää kertoi kokeneensa 38 prosenttia vastanneista.

SUEKin tutkimukseen vastasi yhteensä 9 018 suomalaista kilpaurheilijaa, joista 329 kertoi kuuluvansa seksuaalivähemmistöön.

Sukupuolivähemmistöön kuuluvien tilanne on vielä karumpi. Peräti 75 prosenttia kertoi kokeneensa seksuaalista häirintää ja 63 prosenttia sukupuolista häirintää urheilussa. Tutkimuksessa todetaan, että tulokseen on kuitenkin suhtauduttava varauksella, sillä kyseisessä vähemmistöryhmäässä vastaajia oli vain 16.

Myös muiden vähemmistöryhmiin kuuluvien vastauksissa seksuaalisen häirinnän kokemukset olivat yleisempiä kuin koko aineiston 26 prosenttia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja