Uransa toisen Jussi-palkinnon voittaneen Oona Airolan ensimmäiselle Jussille kävi köpelösti: "Minun piti käydä vaihtamassa se"

Näyttelijä Oona Airola palkittiin parhaan naispääosan Jussilla. Samalla viikolla julkaistiin laulajanakin tunnetun Airolan debyyttisoolosingle.

Näyttelijä-laulaja Oona Airola, 30, voitti eilen perjantaina 22. maaliskuuta 2019 uransa toisen Jussi-palkinnon. Airola palkittiin Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä gaalassa parhaan naispääosan Jussilla.

Airola sai palkinnon roolistaan Markku Pölösen ohjaamassa Oma maa -elokuvassa. Ensimmäisen Jussinsa näyttelijä voitti vuonna 2017, kun hänet palkittiin parhaasta naissivuosasta elokuvassa Hymyilevä mies.

Tuolloin Oona Airolan ensimmäiselle Jussi-patsaalle kävi niin sanotusti hieman köpelösti.

– Olin sitä mieltä, että Lauri Maijalan (paras miessivuosa -palkinnon saajaksi Tyttö nimeltä Varpu -elokuvasta vuonna 2017 ehdolla ollut näyttelijä) olisi pitänyt saada Jussi-palkinto, näyttelijä sanoo.

– Sanotaan näin, että hän sai samana iltana osansa minun patsaastani. Sitten minun piti käydä vaihtamassa se.

Airola oli muutama päivä myöhemmin menossa televisioon puhumaan Jussi-palkinnoista.

– Ajattelin, etten halua käyttää nais- ja miespääosapalkintojen voittajien ansaitsemaa huomiota siihen, että kaikki kysyvät, mitä minun Jussi-patsaalleni on tapahtunut. Niinpä päätin tehdä korrektisti ja kävin vaihtamassa sen ehjään, Airola kertoo.

– Nyt paljastin tämän ja kaikki ajattelevat, etten kunnioita palkintoa. Päinvastoin. Kunnioitin Lauri Maijalan työtä Selma Vilhusen elokuvassa niin paljon, että olisin toivonut hänen voittavan palkinnon.

Tällä kertaa Airola toteaa voivansa jakaa palkintonsa henkisesti koko Oma maa -elokuvan työryhmälle.

– Ja näin teenkin. Markulle (Pölönen, elokuvan ohjaaja) erityisesti. En muuten kiittänyt koko työryhmää kiitospuheessani. Voi helvetti! Minun olisi pitänyt kiittää kaikkia. Kiitän kaikkia näin jälkeenpäin, Airola päivittelee.

Oona Airolan kulunut viikko on ollut tapahtumarikas. Menestyksekkään Jussi-gaalan lisäksi viikkoon on mahtunut myös debyyttisoolosinglen Brahenkenttä julkaisu.

Airola kertoo jännittäneensä Jussi-palkintoja enemmän kuin singlen julkaisua.

– Mutta nämä osuivat samalle viikolle. Brahenkentän julkaisu oli ikään kuin esijännitystä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja