Lähes nollabudjetilla tehty Tyhjiö-elokuva oli Jussi-gaalan palkintorohmu – huvittunut ohjaaja kommentoi: "Lobbaus onnistui!"

Aleksi Salmenperän ohjaama Tyhjiö-elokuva sai eniten palkintoja Jussi-gaalassa. Lisäksi Salmenperä ja elokuvan leikkaaja Samu Heikkilä saivat 20 000 euron tunnustuspalkinnon.

Tommi Korpelan ja Laura Birnin tähdittämä Tyhjiö oli vuoden 2019 Jussi-gaalan suurin menestyjä. Aleksi Salmenperän ohjaama elokuva sai parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan leikkauksen (Samu Heikkilä) ja parhaan äänisuunnittelun (Tuomas Klaavo) Jussi-palkinnot.

Tyhjiö palkittiin myös kokonaan uudella palkinnolla. Helsingin Kaapelitehtaalla juhlitussa gaalassa jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa 20 000 euron arvoinen Nordisk Film -tunnustuspalkinto elokuvantekijöille, jotka ovat poikkeuksellisella panoksellaan viime vuoden aikana edistäneet kotimaista elokuvaa sekä nostaneet sen tasoa.

Palkinnon saivat Tyhjiön ohjaaja Salmenperä ja leikkaaja Heikkilä. Kaksikon mukaan palkinto merkitsee heille paljon, sillä elokuva ei saanut käytännössä yhtään rahoitusta. 

– Juuri kukaan ei saanut juuri mitään rahaa tästä, meidän pitää jyvittää tämä 20 000 euroa. Rahat menevät jakoon jossain muodossa.

Salmenperän mukaan hän on muutamaan otteeseen saattanut haastatteluissa mainita, ettei Tyhjiön tekemiseen ole ollut rahaa. Mies sanookin olevansa nyt tyytyväinen siitä, että nosti aihetta aktiivisesti esille.

– Todellakin lobbaus onnistui! Salmenperä toteaa.

– Me ollaan saatu tänään kipsiä ja rahaa meidän pöytään, olemme jo ihan voittajia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja