Ünsalin murhaoikeudenkäynnissä aikalisä

Volkan Ünsalin murhaoikeudenkäyntiä lykättiin tammikuulle, kun Ünsalin isä ei ilmaantunut tänään oikeuskäsittelyyn.

Helsingin käräjäoikeus otti Volkan Ünsalin murhaoikeudenkäynnissä aikalisän. Unsalin isä ei tullut paikalle kertomaan poikansa saamista uhkauksista ja käsittely lykättiin syyttäjän pyynnöstä tammikuulle.

Jutussa syytetään kolmea suomalaista ammattirikollista palkkamurhasta, chileläistä yllytyksestä murhaan ja yhden syytetyn vaimoa avunannosta murhaan. Syytteiden mukaan Ünsal kuristettiin lokakuussa 2003 Helsingissä. Ruumista ei ole löydetty.

Ünsalin isä on poliisikuulusteluissa kertonut yllytyksestä syytteessä olevan Leon uhkailuista. Syyttäjän mukaan isän kertomus on tärkeä todiste Leoa vastaan. Ünsalin isä ei kuitenkaan ilmaantunut paikalle. Syyttäjä halusi jättää todisteeksi Ünsalin isän poliisikuulustelukertomuksen, mutta puolustusasianajajat vaativat miestä paikalle.

Tiettävästi isä on jossain Turkissa.

- Hän on ollut halukas tulemaan paikalle, syyttäjä Harri Ilander sanoi. Puolustusasianajajat epäilivät tätä halukkuutta.

- Tässä on vuosi istuttu poliisivankilassa. Lykätään vaan juttua, että saadaan ukko paikalle, murhasta syytetty Rami sanoi.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteen ja epäilevät Ünsalin lavastaneen katoamisensa murhaksi.

- Leo on valmis odottamaan, kun vaihtoehtona on väärä elinkautistuomio, Leon ruotsalainen asianajaja totesi.

Värikkään taustan omaava Ünsalin isä on aikanaan tuomittu Ruotsissa murhasta ja karkotettu maasta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat