Mainos

UMO juhlii 25:tä vuotta uusin suomalaisteoksin

UMO Jazz Orchestra viettää 25-vuotisjuhlavuottaan. Vuoden aikana kuullaan konserttisarja, joka koostuu suomalaisten säveltäjien orkesterille tekemästä musiikista. UMO on tilannut uutta musiikkia myös esitettäväksi yhdessä suomalaisten sinfoniaorkesterien kanssa. UMO juhlii -sarjan kuusi teosta on tehty mittatilaustyönä orkesterin solisteille.

Ensimmäinen konsertti on maaliskuun 3. päivänä Pop/Jazz Konservatoriossa Helsingissä. Musiikin on säveltänyt Jarmo Savolainen, ja solistina on trumpetisti Mikko Pettinen. Kevätkauden kaksi muuta säveltäjää ovat Pekka Pohjola ja Severi Pyysalo, joiden teosten solisteina ovat kontrabasisti Pekka Sarmanto ja saksofonisti Jouni Järvelä. Konserttien toinen osa sisältää jazzin klassikkosäveltäjien tuotantoa.

Kolmen muun säveltäjän teokset esitetään syyskaudella. Kimmo Hakola, Kari Heinilä, Timo Hietala, Kirmo Lintinen, Heikki Sarmanto ja Jarmo Sermilä ovat säveltäneet musiikkia UMO:lle ja sinfoniaorkestereille.

Kaikki kuusi teosta kantaesitetään maaliskuun viimeisenä päivänä Vaasassa kaupunginorkesterin kanssa. Samat sävellykset kuullaan myöhemmin keväällä Joensuun kaupunginorkesterin ja Pori Sinfoniettan konserteissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.