Mainos

UM toivoo Norjan poliisilta kohtuullisuutta sukeltajien rangaistuksissa

Suomen ulkoministeriö korostaa, että vainajat Norjan luolasta ylös nostanut suomalainen sukeltajaryhmä toimi itsenäisesti ilman ministeriön tietämystä.

Suomalainen sukeltajaryhmä on käynyt noutamassa luolaan kuolleiden kahden suomalaisen sukeltajan ruumiit. Luolaan sukeltaminen on ollut onnettomuuden jälkeen kiellettyä.

– Ulkoministeriöllä ei ollut ennakkotietoa vainajien nostamisyrityksestä. Kyllä he ovat menneet sinne ihan omin toimin, kertoo ulkoministeriön konsuliasioiden yksikön päällikkö Teemu Turunen MTV Uutisille.

Norjan poliisi on ilmoittanut aikovansa kuulustella sukelluskieltoa rikkoneita suomalaisia. Tutkinta ei ole poliisin mukaan nyt kuitenkaan kiireyslistan kärjessä.

– Mahdolliset seuraamukset ovat Norjan poliisiviranomaisten mietinnässä. Toivottavasti järjen ääni voittaa, eikä sukeltajille tulisi tästä kohtuuttomia seuraamuksia. Meidän puolestamme tietysti tärkeintä on se, että vainajat on saatu nostettua luolastosta ylös, ja pystymme nyt avustamaan omaisia ruumiiden kotiuttamisessa, sanoo Turunen.

Turunen korostaa, ettei ulkoministeriö suosittele kansalaisille paikallisten määräysten vastaisesti toimimista.

– Sukeltajat ottivat kovan riskin, mutta onneksi tässä tilanteessa riski ei realisoitunut ja lopputulos on myönteinen, toteaa Turunen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja