Mainos

Ulvilan murha: Lapsi kertoo videolla kotiin tunkeutuneesta miehestä

Ulvilan murhaoikeudenkäynti jatkui tänään Satakunnan käräjäoikeudessa neljättä päivää. Aviomiehensä murhasta syytetty leski kertoi tänään iltapäivällä ensimmäistä kertaa oikeudelle versionsa surmayön tapahtumista.

Aamupäivällä oikeudessa esitettiin perheen vanhimman lapsen kuulusteluvideoita. Videot oli kuvattu pääosin viime syksynä.

Surmayönä yhdeksänvuotias tytär kertoi kuulleensa vanhempiensa huoneesta aluksi myrskyn tai ukkosen kaltaisia ääniä ja käyneensä näiden huoneen ovella kääntymässä. Myöhemmin yön aikana huoneesta oli alkanut kuulua myös toisenlaisia, "kamalia" ääniä, jolloin tyttö oli mennyt vanhempiensa huoneeseen vielä toistamiseen.

Toisella kerralla isä oli vielä seisonut sängyn päädyssä. Kun tyttö poistui huoneesta, kamalat äänet olivat jatkuneet. Kamalia ääniä tyttö ei osannut määritellä muuten, kuin että osa niistä oli isän huutoa ja valitusta.

Ulkopuolinen talossa "98 prosentin todennäköisyydellä"

Tyttö kertoi videolla nousseensa kolmannenkin kerran yön aikana katsomaan, mitä talossa tapahtui. Tuolloin äiti oli soittamassa apua. Tyttö meni äitinsä luo, jolloin tämä pyysi tytön puhelimeen. Tyttö ei osannut tarkkaan selittää, missä äiti oli sillä aikaa, kun tyttö itse puhui hätäkeskuspäivystäjälle.

Kun äiti tuli takaisin, hän pyysi tyttöä käymään katsomassa, onko murhaaja jo poistunut. Tuolloin tyttö näki isänsä makaavan lattialla. Hän kertoi videolla, että oli nähnyt samaan aikaan huoneessa ulkopuolisen henkilön "98 prosentin todennäköisyydellä". Hän kertoi myös äitinsä sanoneen, että murhaaja jahtaa äitiä. Jahtaaminen ei ollut kuitenkaan jatkunut, vaan murhaaja oli poistunut talosta.

Tyttö kertoo nähneensä murhaajan poistuneen talosta kylpyhuoneen ikkunan kautta. Poliisin rekonstruktio on kuitenkin osoittanut, että kylpyhuoneen kautta poistuminen olisi ollut mahdotonta muun muassa uhrin makuupaikan vuoksi. Tyttö ei osannut selittää, miten muuten mies olisi voinut poistua.

Ulvilalainen perheenisä sosiaalipsykologi JukkaLahti surmattiin raa'asti joulukuun ensimmäisenä yönä vuonna 2006. Poliisin mukaan äiti on kuulusteluissa tunnustanut teon. Puolustus kuitenkin kiistää lesken tunnustuksen. Puolustuksen mukaan murhaaja oli taloon tunkeutuneen ulkopuolinen.

Myöhemmillä videoilla tyttö kertoo myös jättäneensä kertomatta muutamia kohtia surmaillan tapahtumista. Hänen mukaan kyse on kuitenkin ainoastaan pienistä yksityiskohdista, joita hänen on vaikea enää muistaa.

Haastattelijat kertoivat tytölle omia käsityksiään

Viimeisellä videolla kuulustelijat pyytävät tyttöä jälleen muistelemaan surmayön tapahtumia. Itkuinen tyttö sanoo, ettei enää muista isästä kovin paljon asioita.

Kuulustelijat sanovat tytölle, että poliisitutkimusten mukaan on varmaa, ettei talossa ollut ketään. He tivaavat tytöltä syytä siihen, miksi tämä kertoo nähneensä talossa ulkopuolisen. He myös pyytävät lasta selittämään, mitä hän tarkoitti myrskyn kaltaisilla äänillä.

- Mulle syntyy semmoinen käsitys, että se mitä sä kuulit on semmoinen äitin ja isän välinen riita, jota sä et haluu ajatella, haastattelija kysyy tytöltä videolla.

Pitkän kyselyn jälkeen tyttö kertoo myrskyn äänten muistuttaneen sitä, että joku rummuttaa ikkunaa ulkopuolelta.

Haastattelijat kysyvät tytöltä myös, miksi tämä oli kysynyt äidiltään ikkunan rikkomisesta vankeusaikana järjestetyssä tapaamisessa.

- Äiti ja ne poliisit sano, että äiti oli tehnyt sen. Ja sitten minä ihmettelin, että miksi.

MTV:n uutiset seuraa oikeudenkäynnin kulkua.

Katso Tuula Malinin raportti Porista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.