Mainos

Ulkoasianvaliokunnalta moitteita Aasian-kriisin tiedotuksesta

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta kuuli tänään pääministeri Matti Vanhasen ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan näkemyksiä siitä, kuinka Suomen viranomaiset reagoivat Aasian katastrofiin.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta arvioi, että Suomessa toimittiin Aasian hyökyaaltokatastrofin yhteydessä pääosin hyvin, mutta myös selviä puutteita ilmeni. Pääministeri Matti Vanhanen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja selvittivät katastrofin hoitoa valiokunnalle tänään.

Ongelmallisina asioina valiokunnan keskustelussa tulivat esille erityisesti kriisistä tiedottaminen, ulkoministeriön puhelinpalvelun tukkeutuminen sekä EU-maiden keskinäisen yhteistyön puuttuminen lähes kokonaan.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari ihmetteli kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessaan myös sitä, että hallitusta ei kutsuttu tapahtuneen johdosta kriisikokoukseen, vaikka kriisi oli selvästi olemassa.

Suuronnettomuuden tutkintalautakunta aloitti työnsä

Aasian kriisin hoitoa aletaan selvittää myös ulkopuolisen tutkintalautakunnan toimesta. Valtioneuvosto asetti tänään suuronnettomuuden tutkintalautakunnan selvittämään tapahtumien kulkua sekä Suomen viranomaisten ja muiden tahojen toimintaa.

Presidentti Martti Ahtisaaren johdolla toimivaan lautakuntaan kuuluvat sen varapuheenjohtaja valtioneuvos Harri Holkeri, Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Tuomo Karppinen, pelastusopiston erikoistutkija Esko Kaukonen, professori Ullamaija Kivikuru Helsingin yliopistosta, ylilääkäri Ilkka Kiviranta Keski-Suomen keskussairaalasta ja Onnettomuustutkintakeskuksen entinen johtaja Kari Lehtola.

Tutkinnasta laaditaan tutkintaselostus, johon sisällytetään suositukset toimenpiteiksi vastaavien tilanteiden varalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.