Ukrainan tuleva presidentti näpäyttää Putinia – lupaa venäläisille Ukrainan kansalaisuuden

Venäjä uskoo Ukraina-suhteiden parantuvan uuden presidentin myötä 0:47
Venäjällä uskotaan maan suhteiden Ukrainaan parantuvan.

Ukrainan vastikään valittu presidentti Zelenskyi lupaa Kremlin vallan alla kärsiville venäläisille maan kansalaisuuden. Lupaus on vastaveto Venäjän presidentti Putinille.

Ukrainan tuleva presidentti Volodymyr Zelenskyi lupaa myöntää Kremlin vallan alla kärsiville venäläisille Ukrainan kansalaisuuden.

Lupaus on vastaveto presidentti Vladimir Putinin ilmoitukselle, että Venäjä harkitsee helpottavansa kaikkien ukrainalaisten Venäjän-kansalaisuuden saamista.

Zelenskyi kirjoitti vastauksensa Facebookissa ja antoi ymmärtää, ettei monikaan ukrainalainen ole kiinnostunut Putinin tarjouksesta.

– Toisin kuin Venäjällä, Ukrainassa on sananvapaus, vapaa media ja internet. Ukrainalaiset ovat vapaita ihmisiä vapaassa maassa, Zelenskyi kirjoitti.

Hän lupaili kansalaisuutta kaikille autoritaaristen ja korruptoituneiden maiden kansalaisille ja heidän joukossaan etenkin venäläisille.


Vladimir Putin on jo allekirjoittanut lain, joka takaa Itä-Ukrainan separatistialueiden Luhanskin ja Donetskin asukkaille nopeutetun Venäjän kansalaisuuden myöntämisen.

Volodymyr Zelenskyin odotetaan astuvan valtaan Ukrainassa kesäkuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat