Mainos

Putin: Venäjä harkitsee kansalaisuutensa hakemisen helpottamista kaikille ukrainalaisille

2:12
Video: Ukrainan presidentinvaalit ratkesivat Volodymyr Zelenskyn murskavoittoon

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoo maansa harkitsevan kansalaisuusprosessinsa keventämistä kaikille ukrainalaisille. Putin esitti kommenttinsa lehdistötilaisuudessa Pekingissä.

–  Harkitsemme itse asiassa kansalaisuuden yksinkertaisempaa hakemista kaikille ukrainalaisille, emme vain Luhanskin ja Donetskin asukkaille, Putin kertoi toimittajille Pekingissä.

Venäjä ilmoitti aiemmin tällä viikolla yksinkertaistavansa kansalaisuutensa hakemista Itä-Ukrainan separatistialueiden Luhanskin ja Donetskin asukkaille. Jatkossa alueiden asukkaat voivat saada Venäjän passin kolmen kuukauden sisällä sen hakemisesta.

Ukraina vetosi YK:n turvallisuusneuvostoon

Ukraina vetosi torstaina YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta se puuttuisi Venäjän päätökseen. Ukrainan YK-lähettiläs Volodymyr Jeltshenko kutsui Venäjän toimia laittomiksi.

Lähettiläs myös vaati turvallisuusneuvostolta todellisia toimia siitä huolimatta, että Venäjä todennäköisesti käyttäisi veto-oikeuttaan, jos turvallisuusneuvosto nousisi sitä vastaan.

Ukrainan ulkoministerin Pavlo Klimkinin mukaan Ukraina valmistelee Venäjää vastaan uutta sanktiopakettia separatistialueita koskevan kansalaisuuspäätöksen vuoksi, raportoi ukrainalainen Unian-uutistoimisto. Suunnitelmissa on Klimkinin mukaan taloudelliset ja sektorikohtaiset rajoitukset. Hän ei kuitenkaan valottanut tarkemmin Ukrainan aikeita.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja