Ukraina harkitsee toimia "rajaturvallisuuden varmistamiseksi" – Valko-Venäjä on viime aikoina lisännyt sotilaallista toimintaansa

Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja kertoo elämästään maanpaossa –"Se on kamalaa" 2:00
Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja kertoo elämästään maanpaossa – "Se on kamalaa"

Ukraina harkitsee toimenpiteitä, joilla maan rajojen turvallisuus voidaan varmistaa. Reutersin mukaan presidentti Zelenskyi on keskustellut aiheesta maan sotilasjohdon kanssa.

Ukrainan presidentin toimisto ei täsmentänyt, mistä rajasta on kyse. Ukrainan hallinto pohti asiaa sen jälkeen, kun Valko-Venäjän sotilaallinen toimeliaisuus kasvoi rajan takana.

Venäjä on sodan alusta saakka hyödyntänyt Valko-Venäjän alueita iskeäkseen Ukrainaan, mutta Valko-Venäjä ei ole toistaiseksi liittynyt suoraan mukaan sotaan.

Valko-Venäjän liittymistä mukaan sotaan pidetään epätodennäköisenä. Näin on arvioinut muun muassa Yhdysvaltalainen ajatushautomo ISW hiljattain.

Venäjä on kuitenkin toistuvasti vihjaillut, että Valko-Venäjä saattaisi liittyä sotaan. Vihjailujen on tulkittu kuitenkin olevan vain keino, jolla Venäjä yrittää sitoa Ukrainan joukkoja Valko-Venäjän vastaiselle rajalle.

Vaikka Valko-Venäjä päätyisi lähettämään sotilaitaan Ukrainaan, sillä ei olisi joukkojen sitomisen ohella juurikaan muuta vaikutusta, ISW on arvioinut.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat