Ukko-Pekka Luukkonen muurina Coloradon supertähtien edessä – syntymäpäiväsankari Mikko Rantaselta uninen ilta, tähtipuolustaja säikäytti

Ukko-Pekka Luukkonen venytti huipputorjunnan – Ryan Johansen neuvoton suomalaisvahdin edessä 0:26

Kuudella voitolla kautensa aloittanut Colorado Avalanche on hävinnyt nyt kaksi ottelua peräkkäin nollilla. Jälkimmäisestä merkittiin sarakkeeseen Suomen aikaa sunnuntai-iltana 0–4-tappio Buffalo Sabresille vieraskentällä.

Buffalon osumista vastasivat John-Jason Peterka, Casey Mittelstadt, Tyson Jost ja Rasmus Dahlin. Maalintekijöiden ohella voittoa oli mahdollistamassa Buffalon suomalaisvahti Ukko-Pekka Luukkonen, joka torjui NHL-uransa 49. ottelussa ensimmäinen nollapelin 23 torjunnalla. Voitto oli Luukkoselle toinen tämän kauden kolmannessa ottelussa.

Coloradon kausi oli saada toisessa erässä tappiotakin synkemmän käänteen, kun Cale Makar vaikutti loukkaavan polveaan pahasti Kyle Okposon taklauksen yhteydessä. Makar vietti toisen erän loppuun asti pukusuojassa, mutta palasi jäälle taas kolmannessa erässä.

Coloradon tähtipuolustaja Cale Makar koki kovia – Kyle Okposon taklaus teki kipeää 1:15

Ilta ei ollut kunniakas Avalanchen muille ykköstähdille. Nathan MacKinnon tuhlasi maalipaikkoja, puhui itselleen toisessa erässä käytösrangaistuksen ja puolusti Buffalon toisen maalin yhteydessä vastuuttomasti.

Colorado Avalanche jyrän alla Buffalossa – Casey Mittelstadt osui, Henri Jokiharju syöttäjänä 1:05
Colorado Avalanche jyrän alla Buffalossa – Casey Mittelstadt iski lukemiksi 2–0, Henri Jokiharju syöttäjänä

Myöskään sunnuntaina 27 vuotta täyttänyt Mikko Rantanen ei saanut tilanteessa puhtaita papereita, joskin Rantasen kohdalla kalliimpi nukahdus tapahtui Buffalon kolmannen maalin yhteydessä, jossa tämä merkitsi puolustettaessa väärän pelaajan.

Buffalon puolustaja Henri Jokiharju pelasi illan mittaan 16 minuuttia 37 sekuntia. Yleispuolustaja kirjasi syöttöpisteen Buffalon toiseen maaliin.

Voittonsa myötä itäisen konferenssin sijalla 14 oleva Buffalo kohtaa seuraavaksi Suomen aikaa torstaiaamuna New Jersey Devilsin. Colorado jatkaa puolestaan läntisen konferenssin toisena ja kohtaa seuraavaksi niin ikään torstaiaamuna St. Louisin.

Juttua muokattu kello 22.03. Korjattu Luukkosen torjuntojen määrä 24:stä 23:een.