Ugandassa 65 ihmistä huuhtoutui voimakkaan tulvaveden mukana – pahimmillaan kokonaiset kylät ovat joutuneet veden varaan Itä-Afrikan tulvissa

Arviolta lähes 300 ihmistä on kuollut Itä-Afrikassa voimakkaiden rankkasateiden synnyttämissä tulvissa, jotka ovat jatkuneet jo viikkoja, kertoo BBC ja Reuters. Pahimmillaan kokonaiset kylät ovat olleet vedenvarassa. 

Rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia ainakin Keniassa, Ruandassa, Somaliassa ja Ugandassa. Eniten kuolonuhreja tulvat ovat vaatineet Keniassa, jossa on menehtynyt yli 200 ihmistä, kertoo BBC.

Ugandassadassa raportoitiin keskiviikkona ainakin 65 joutuneen voimakkaana virtaavaan veteen ja hukkuneen. Kyliin on vyörynyt mutaista vettä useiden kymmenien senttimetrien korkeudelle.

Viime kuun lopulla sortuneet muta- ja kivivallit tuhosivat vanavedessään koteja ja hautasivat nukkuvia ihmisiä Kenian Pokotin alueella.

Ruandassa on raportoitu ainakin 55 kuolonuhria, ja Somaliassa 16.

Viikkoja kestäneiden tulvien ja niiden aiheuttamien maavyöryjen arvioidaan tuhonneen jo yli 3200 hehtaaria viljelysmaata Itä-Afrikan maissa. Rankkasateiden lisäksi maita ovat viime aikoina koetelleet ennätysmäiset heinäsirkkaparvet ja koronavirus. 

Lue myös:

    Uusimmat