Tyynyliinakin vaikuttaa: 4 keinoa kuivien hiusten hoitamiseen

8:55
Videolla kerrotaan, miten elintavat näkyvät hiuksissa.

Kuivista ja katkeilevista hiuksista voi päästä eroon kotikonstein.

Kylmä ja kuiva ilma koettelevat hiuksia, mutta vuodenajan lisäksi kutreja haurastuttavat ja kuivattavat esimerkiksi käsittely, liiallinen peseminen sekä huono ruokavalio. Useiden Hollywood-julkkisten hiuksista vastaava Mark Townsend kertoi Women´s Health -sivustolle, miten kuivia suortuvia voi hoitaa kotikonstein.

1. Käytä hoitoainetta ja hiusnaamioita

Townsendin mukaan yllättävän harva ihminen käyttää hoitoainetta. Vähäisen käytön syynä saattaa olla pelko siitä, että hoitoaine latistaisi hiuksia. Hoitoainetta olisi kuitenkin hyvä levittää hiuksiin shampoopesun jälkeen, sillä shampoo poistaa hiuksista lian lisäksi kosteutta.

Townsend suosittelee käyttämään hoitoaineita, jotka sisältävät pähkinäöljyjä – kuten kookos-, manteli- tai macadamiaöljyä –, sillä ne sisältävät hiuksia korjaavia lipidejä ja rasvahappoja. Lisäksi nämä ainesosat auttavat lukitsemaan hiuksen sisään kosteutta.

2. Syö terveellisesti ja huolehdi vitamiinien saannista

Terveellinen ruokavalio vaikuttaa suotuisasti ihmisen koko elimistöön – myös hiuksiin. Hiukset koostuvat pääosin keratiiniproteiinista, minkä vuoksi proteiinien riittävä ja monipuolinen saanti on avainasemassa hiusten hoidossa.

Lisäksi kuivista hiuksista kärsivän tulee huolehtia raudan ja C-vitamiinin saannistaan. Raudan puute voi aiheuttaa anemiaa, joka voi johtaa jopa hiusten tippumiseen. C-vitamiini edistää raudan imeytymistä ja kollageenintuotantoa.

Ruokavaliostaan tulisi saada myös riittävästi omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia, sillä ne parantavat päänahan terveyttä.

Myöskään A-vitamiinia ei tule unohtaa, sillä se auttaa kehoa tuottamaan talia. Jos päänahka ei eritä tarpeeksi talia, alkaa hiuspohja kutista ja hilseillä. Riittävä sinkin ja seleenin saanti auttaa omalta osaltaan hiusten hilseilyyn ja irtoamiseen.

3. Suojaa hiukset kuumuudelta

Ennen hiusten lämpökäsittelyä esimerkiksi hiustenkuivaajalla, suoristusraudalla tai kihartimella, kutrit kannattaa suojata lämpösuojalla. Hiuksia suoristaessa kannattaa kerrallaan käsitellä vain pieniä osioita, sillä liian suuren hiustupon suoristaminen kerralla vain polttaa päällimmäisen ja alimmaisen kerroksen jo ennen kuin lämpö vaikuttaa keskellä oleviin hiuksiin.

Fööniä, suoristajaa tai kiharrinta käyttäessä tulee kiinnittää huomionsa myös niiden lämpötilaan. Townsend ei itse kuumenna hiustenmuotoilulaitteitaan yli 175–190-asteiseksi. Hiusten kannattaa antaa myös saada taukoa jatkuvasta lämpökäsittelystä.

4. Vaihda tyynyliina

Ihminen viettää suuren osan elämästään pää tyynyyn painettuna. Hiusten kunnon kannalta ei ole samantekevää, minkä päällä päätään lepuuttaa. Puuvilla kerää itseensä kosteutta, joten kuivista ja vaurioituneista hiuksista kärsivän kannattaa vaihtaa tyynyliinansa mieluummin satiiniseen. Satiinisella tyynyliinalla hiukset eivät myöskään takkuunnu yhtä helposti kuin puuvillaisella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja