Hiusstylisti tyrmää tavan, johon useimmat luottavat suihkussa: "Suurin myytti on..."

8:55
Videolla keskustellaan siitä, miten elintavat näkyvät hiuksissa.

Levitätkö sinäkin hoitoaineen vain latvoihisi? Hiusasiantuntijan mukaan tämä voi olla virhe.

Monelle on iskostunut mieleen kultainen sääntö: levitä hoitoainetta vain latvoihin. Australialainen hiusstylisti Anthony Nader kertoo kuitenkin News.com.au-sivustolle, että kyseessä on suuri valhe.

– Ptää ymmärtää hiustensa koostumus käyttääkseen itselleen sopivaa hoitoainetta, Nader kertoo 30 vuoden työkokemuksen syvällä äänellä.

Usein hoitoainetta kehotetaan levitettäväksi korvien tasolta alaspäin, sillä juuriin levitettynä sen koetaan rasvoittavan hiuspohjaa.

– Suurin myytti on se, että kun lisäät hoitoainetta juuriin, se automaattisesti latistaa hiuksia, Nader kuitenkin toteaa.

Mies huomauttaa, että hius on juuresta latvaan samaa ainetta, joten vaikka juuria pidetään tyypillisesti "terveimpänä" osana hiusta, myös ne tarvitsevat hoivaa.

"Kun hoitoainetta ei ole käytetty oikein..."

Myös australialaiselle Whimn.com.au-sivustolle aiemmin tänä vuonna haastattelun antanut hiusstylisti Remington Schultz kehotti laittamaan hoitoainetta myös hiusten juuriin.

Schultzin mukaan hius on vastaanottavainen hoidolle pesun jäljiltä. 

– Kun hoitoainetta ei ole käytetty oikein, näkee paljon hiuspohjan ongelmia, asiantuntija totesi.

Oleellista on kuitenkin löytää juuri omalla hiustyypille sopivat tuotteet: ohuille hiuksille tuuheuttavat, karkeille hiuksille kosteuttavat.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja