Tyttövauva sairastui meningokokki-infektioon – menettää sormensa ja varpaansa

Meningokokki-infektioon sairastuneen australialaisvauvan sormet ja varpaat joudutaan amputoimaan. Tyttö voi menettää myös jalkansa.

Pieni kahdeksan kuukauden ikäinen Tahlea-vauva tulee menettämään sormensa, varpaansa ja mahdollisesti myös jalkansa. Hän sairastui meningokokkibakteerin aiheuttamaan infektioon.

Aivokalvontulehduksen tai vaikean yleisinfektion mahdollisesti aiheuttavaa meningokokkibakteeria esiintyy eniten juuri pienillä lapsilla ja nuorilla aikuisilla, kertoo Terveyskirjasto.

Kaikki alkoi kuusi viikkoa sitten, kun Tahlean äiti Chelsea Cocking heräsi aamulla neljän aikaan siihen, että hänen tyttärensä ei saanut kunnolla henkeä. Pikkuisella oli myös kuumetta.

Tahlea vietiin ensin Geraldtonin sairaalaan. Sieltä hänet lennätettiin Perthin lastensairaalaan.

Äidin nopeus pelasti

Lääkärit olivat kertoneet Chelsealle, että hänen pitäisi hyvästellä tyttärensä. Vauva kuitenkin pelastui 23-vuotiaan äidin nopean reagoinnin ansiosta.

– Kaikki tuli täytenä yllätyksenä. Oli todella pelottavaa katsoa, mitä onnelliselle ja terveelle lapselle tapahtui. En halua, että näin käy kenellekään muulle, hän kertoo 9news.com.au-sivustolle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Viisihenkinen perhe aikoo muuttaa Perthiin, jotta he voivat olla lähempänä tytärtään. Tahlea joutuu todennäköisesti olemaan Perthin lastensairaalassa puoli vuotta.

Videolla mietitään surua. Artikkeli jatkuu videon alla.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja