Mainos

Työturvallisuuden rikkomisesta tuomio Forssaan

Forssalainen yritys ja kaksi sen esimiestä on tuomittu työturvallisuusrikoksesta. Yrityksessä oli poistettu uusista sahoista suojauksia. Yhden vuokratyöntekijän ranne jäi puristuksiin niin, että nainen oli reilun vuoden työkyvyttömänä.

Forssa-Loimaan käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että yrityksessä oli muutettu kaikkiaan viiden kaksoiskatkaisusahan hallintajärjestelmää. Alumiiniprofiilien leikkaajan ei tarvinnut painaa katkaisimia molemmilla käsillä koko ajan niin kuin koneen valmistaja oli tarkoittanut, vaan sahausliikkeen ohjaamiseen riitti kertaimpulssi.

Käräjäoikeus katsoi työnjohtajan ja tuotantopäällikön rikkoneen työturvallisuusmääräyksiä tahallisesti. Tästä kieli sekin, että muutostyön riskit oli arvioitu ja puristumisvaara tunnistettu.

Turvallisen koneen muuttamista vaarallisemmaksi ei oikeuden mukaan voi korvata työntekijöille annettavilla varoituksilla ja menettelytapaohjeilla.

Yritykselle määrättiin 2000 euron yhteisösakko. Uhri saa työansion menetyksestä 8600 euroa sekä kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 1000 euroa.

Esimiehet joutuvat maksamaan työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta 50 päiväsakkoa, tuloista riippuen 1100 ja 1550 euroa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja