Mainos

Työttömyys laskee hiljakseen

Työttömyyden loiva laskusuuntaus jatkuu, kertovat tuoreet tilastot. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli maaliskuussa työttömänä 271 000 henkeä. Työttömien osuus työvoimasta oli siten 10,9 prosenttia. Miesten ja naisten työttömyysasteet olivat suunnilleen tasoissa.

Luvuissa on hieman nousua helmikuuhun verrattuna, jolloin työttömyysaste oli 10,7 prosenttia. Vertailu vuoden takaisiin lukuihin kuitenkin kertoo, että työttömyys laskee yhä, vaikkakin hitaasti. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna työttömyysaste laski 1,5 prosenttiyksikköä.

Työttömiä on Tilastokeskuksen mukaan nyt 33 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin, ja työllisten määrä on kasvanut 80 000 hengellä. Työllisyysaste on tällä hetkellä lähes 64 prosenttia. Työvoimatoimistossa taas oli maaliskuun lopussa 355 000 työtöntä työnhakijaa. Se on 12 000 vähemmän kuin helmikuussa. Työministeriön lukuja ei käytetä kansainvälisessä vertailussa.

Työllisyys lisääntyi eniten julkisissa ja muissa palveluissa, rahoitus-, vakuutus- ja liike-elämän palveluissa, maa- ja metsätaloudessa sekä kaupassa ja majoitus- ja ravitsemistoiminnassa. Työpaikat lisääntyivät kaikissa lääneissä.

Mönkäre: Suuria ikäluokkia ei päästetä vielä eläkkeelle

Huomenta Suomen lähetyksessä aamulla vieraillut uusi työministeri Sinikka Mönkäre totesi, että yksi uuden hallituksen työllisyyspolitiikan tärkeimpiä tavoitteita on hillitä suurten ikäluokkien siirtymistä ennenaikaiselle eläkkeelle. Tätä päämäärää palveleva selvitystyö on jo käynnissä.

Mönkäre suhtautuu torjuvasti työministeriön kansliapäällikkö Pertti Sorsan esitykseen poistaa sosiaaliturvamaksut kokonaan yli 50-vuotiailta työntekijöiltä. Ministeri epäilee, että uudistus tulisi liian kalliiksi.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.