Mainos

Työryhmä vauhdittaa pohjoisen työllisyyttä

Sisäministeriön asettama työryhmä selvittää, voidaanko työnantajien sosiaaliturvamaksuja alentaa Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella työllisyyden kohentamiseksi. Ehdotusmaksujen alentamisesta annetaan vuoden loppuun mennessä.

Tänään nimetyn työryhmän tehtävänä on hakea keinoja, joilla Pohjois-Suomen ja Pohjois-Norjan kuntien välistä yhteistyötä ja samalla työllistämisen edellytyksiä voitaisiin vauhdittaa. Toimeksiannon mukaan työllisyyttä parantavat toimet on selvitettävä laajasti, mutta erikseen nostetaan esiin sosiaaliturvamaksujen laskeminen. Ehdotus maksuista on annettava jo tänä vuonna, kun muilta osin työryhmällä on aikaa ensi toukokuun loppuun.

Työryhmän puheenjohtajana toimii ylijohtaja Cay Sevon sisäministeriöstä ja jäseninä valtiosihteeri Rauno Saari valtioneuvoston kansliasta, valtiosihteeri Raimo Sailas valtiovarainministeriöstä, ylijohtaja Tarmo Pukkila sosiaali- ja terveysministeriöstä, johtaja Matti Pukkio työministeriöstä sekä kehitysjohtaja Risto Tienari sisäministeriöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.