Mainos

Työministeri torjuu päivärahan porrastamisen

Työministeri Tarja Filatov ei kannata valtiovarainministeri Sauli Niinistön esitystä ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan porrastamisesta.

Filatov sanoo Hämeen Sanomissa, että Niinistön ehdotus on hyvä keskustelunavaus. Esityksen lähtökohdat ovat hänen mielestään kuitenkin väärät. Filatovin mielestä Niinistön logiikka lähtee siitä, että Suomessa on paljon ihmisiä, jotka eivät korkean työttömyysturvan vuoksi halua vastaanottaa töitä. Näin ei hänen mielestään kuitenkaan ole.

Filatovin mielestä ongelma syntyy siitä, etteivät työtehtävien vaatimukset ja työnhakijoiden taidot kohtaa. Työttömyysturvan leikkaamisen sijaan Filatov tarjoaakin koulutuksen lisäystä lääkkeeksi työttömyyden hoitoon. Työministeri Filatov olisi valmis porrastamaan työttömyysturvaa siten, että kauan työelämässä ollut pysyisi työttömäksi jäätyään ansiosidonnaisella työttömyyspäivärahalla pidempään kuin vasta muutaman vuoden työelämässä ollut.

Näin korostettaisiin hänen mielestään ansiosidonnaisen päivärahan vakuutuksenomaisuutta. Filatov lähtisi parantamaan työttömyysturvaa kunnallisverotusta alentamalla. Alennuksen tulisi kohdistua hänen mielestään pääasiassa työmarkkinatuen varassa eläville.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.