Mainos

Työ uuvuttaa jo kolmekymppisetkin - liikunta vähentäisi sairaspoissaoloja

Työnantajilla on uusi, haastava ongelma: miten saada uraputkessa puskevat kolmekymppiset jaksamaan. Monen kolmekymppisen fyysinen kunto kun on päässyt kiivaassa työtahdissa repsahtamaan.

Osa työnantajista onkin jo herännyt kannustamaan kaikenikäisiä työntekijöitään liikkumaan tai laihduttamaan. Sairaspoissaolot vähenevät tutkimusten mukaan jopa kolmanneksella.

Monet työkykyä ylläpitävät projektit auttavat viisi-kuusikymppisiä jaksamaan työelämässä. Kolmekymppiset ovat kuitenkin nykyään ikänsä puolesta uudessa riskiryhmässä: yhä useampi kolmekymppinen ei vaativan työn ohella ehdi tai jaksa pitää huolta kunnostaan.

-Sairausalttius kasvaa, vastustuskyky heikkenee ja varmaan tulee niitä uupumisoireita, testauspäällikkö Matti Heikkilä Suomen Urheiluopistosta kertoo.

Moni työnantaja onkin huomannut liikunnan tärkeyden kaikenikäisille työntekijöille. Kuntoprojekteja on meneillään jo satoja ja tulokset ovat hyviä. - Isommat sairaspoissaoloista kärsivien yritysten hyöty on selvästi suurin. Niissä on saatu erittäin hyviä tuloksia. 20-21 sairaspoissaolopäivän ihmisillä sairaspoissaolot ovat tippuneet kolmanneksella, Heikkilä korostaa.

Ryhmästä apua


Ryhmän tuki on tärkeää - Naantalin kaupungin virkamiehet lähtivät joukolla laihduttamaan. Mukaan odotettiin pariakymmentä painonpudottajaa, mutta innokkaita kertyi lähes sata.

- Sen saavutukset oli 90 hengen voimin lähes 600 kiloa, että tommoset 7 virkamiestä on pantu lihoiksi tai oikeastaan rasvoina pois päiviltä, kaupunginkamreeri Juha Heinonen Naantalin kaupungilta kertoo.

-Jos työnantajan näkökulmasta asiaa itsekkäästi katsoo, niin väittäisin, että näitten ihmisten työtehokin on parantunut - ilo tehdä työtä, henkilöstöpäällikkö Tuula Lehtinen Naantalin kaupungilta kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.