Mainos

Tymoshenko nimitetty Ukrainan pääministeriksi

Julia Tymoshenko tarttuu toisella yrittämällään korruptio-ongelmaan ja Venäjän ja Ukrainan välisiin kaasusopimuksiin. Uusi hallitus muodostettiin eilen.

Ukrainan uusi hallituskoalitio on nimittänyt Julia Tymoshenkon pääministeriksi. Kolme länsimielistä puoluetta sopivat hallituksen muodostamisesta eilen.

Tymoshenkon nimitys on nyt viety presidentti Viktor Justshenkon harkittavaksi. Parlamentin täytyy vielä vahvistaa nimitys äänestyksessään.

Ukrainan hallitus on vasta nyt saanut salkut jaettua, vaikka parlamenttivaalit käytiin kolme kuukautta sitten. Hallituspuolueet tukivat yhdessä niin sanottua oranssia vallankumousta, joka nosti presidentti Jushtshenkon valtaan vuoden 2004 lopussa.

Julia Tymoshenko on jo kertaalleen ollut Ukrainan pääministerinä. Presidentti kuitenkin erotti hänet toimesta viime syyskuussa, kun oranssivallankumousta johtanut parivaljakko oli ajautunut syvään erimielisyyteen. Ensimmäisellä pääministerikaudellaan Tymoshenko pelästytti sijoittajat hakemalla useiden avainalojen valtiollistamista.

Nyt Tymoshenko on luvannut käydä maassa rehottavan korruption kimppuun. Hän vaatii myös Venäjän ja Ukrainan välisten kaasusopimusten tarkistamista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.