Tyly tuomio vai pelkkää mediapeliä? Juonikas tallipäällikkö torppasi F2-lahjakkuuden unelman F1-tallipaikasta: "Hän on Ferrarin kuljettaja"

8:29
C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen ennakoi Nürburgringin osakilpailua, joka ajetaan Saksassa ensi viikonloppuna.

Tallipäällikkö Günther Steinerin mukaan F2-sarjassa toisena oleva Callum Ilott ei ole – ainakaan tällä tietoa – Haas-tallin F1-kuljettaja kaudella 2021.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Eifelin GP suorana 9.-11.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Eifelin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ilott ajaa perjantaina Nürburgringillä Haasin toista autoa ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa. Tämä ei Steinerin mukaan kuitenkaan viittaa vielä siihen, että 21-vuotias britti olisi saamassa jatkoa Haasin ajohaalareissa.

– Hän ei ole listalla, koska hän on Ferrari-kuljettaja. Hän on heidän kuljettajansa, joten hän ei ole meidän listallamme, Steiner sanoi Autosportin mukaan.

Steiner tarkoittaa lausunnollaan sitä, että Ilott kuuluu Ferrarin kuljettaja-akatemiaan. Ilottin nousua F1-kuljettajaksi juuri Haasilla on pidetty mahdollisena, sillä Haas on tehnyt läpi F1-taipaleensa tiivistä yhteistyötä Ferrarin kanssa.

Tämä yhteistyö ei mitä ilmeisimmin ole laajentumassa ainakaan kuljettajapuolelle.

– En tiedä, mitä he tekevät hänen kanssaan tai minkälaisia suunnitelmia heillä on, Steiner sanoi.

– Kunnioitan häntä suuresti, koska hän on toisena F2-sarjassa, mikä tarkoittaa sitä, että hän on aika hyvä. Tapasin hänet ensimmäisen kerran tänä aamuna, ja meillä on iltapäivällä kokous, joten opin hänestä silloin taas hieman enemmän.

Juonikas Steiner jätti kuitenkin – itselleen tyypilliseen tapaan – takaportin auki Ilottiin liittyen.

– Olen erittäin rehellinen: hän ei ole listalla nyt. Ehkä hän on listalla huomenna, en tiedä. Se ei kuitenkaan riipu siitä, miten hän ajaa vapaissa harjoituksissa.

Aiemmin Steiner sanoi, että Haas hakee ensi kaudeksi sellaisia kuljettajia, jotka ajavat tallissa myös kaudella 2022, kun F1-sarjassa otetaan käyttöön uuden sukupolven autot.

Steinerin "lähes 10 kuljettajan ehdokaslistalla" lienevät ainakin nykykuljettajat Romain Grosjean ja Kevin Magnussen sekä Sergio Pérez ja Nico Hülkenberg.

Heistä Grosjean, 34, Hülkenberg, 33, ja Pérez, 30, ovat kaikki yli kolmekymppisiä. Steiner sanoi aiemmin, ettei Haas-halua sellaisia kuljettajia, joiden ”parasta ennen -päiväys” on jo mennyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja