F1-talli valmis testaamaan Mick Schumacheria ja muita Ferrari-lupauksia – pärjää ilman Sergio Perezin miljooniakin: "Mikään ei ole nyt itsestään selvää"

2:41
Sebastian Vettelin siirtyminen Racing Pointille eli ensi vuoden Aston Martinille käynnisti mielenkiintoisen kuskipaletin.

F1-sarjan amerikkalaistalli Haas on valmis antamaan autonsa Ferrarin juniorilupauksien testattavaksi loppukauden perjantaiharjoituksissa. Tallipäällikkö Günther Steiner sanoo, ettei tiimillä ole akuuttia tarvetta suuren rahapotin kanssa tulevalle kuljettajalle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Haas on yhdessä Alfa Romeon kanssa mielenkiintoisessa asemassa tulevaa kautta ajatellen. Tiimien yhteisellä moottorivalmistajalla Ferrarilla on reservissään koko Formula 2 -luokan kärkikolmikko, joille etsitään mahdollisesti jo ensi kaudeksi paikkaa F1:stä.

Mick Schumacher,Robert Shwartzman ja Callum Ilott ovat tyrkyllä ylöspäin formula ykkösiin. Heidät saatetaan nähdä jo kuluvan kauden perjantaiharjoituksissa F1-auton ratissa. Haasin tallipomo Steiner on ainakin valmiina tähän.

– Voi olla. Se on Ferrarin asia, jos he pyytävät apua, Steiner kommentoi.

– He ovat auttaneet meitä tänä vuonna, kun meillä on ollut ongelmia koronaviruksen takia, joten me autamme toisiamme. Jos he kysyvät, olen ainakin valmis keskustelemaan siitä, italialainen toteaa Ferrari-lupausten ajattamisesta.

Vielä Venäjän Sotshissa ei Ferrari-junioreita nähdä asiakastiimien autoissa. Seuraavan kerran F2-kuskit ovat samaan aikaan paikalla marras-joulukuun kahdessa Bahrainin osakilpailussa, joten tuo saattaisi olla sopiva ajankohta, ellei kuskeja tuoda erikseen paikalle esimerkiksi Saksan Nürburgringille tai Italian Imolaan.

Sergio Perezin tuoma käteinen ei kaikki kaikessa

Juniorien lisäksi Haasille ja Alfa Romeolle on tarjolla kaksi konkarikuskia, kun Racing Pointilta lähtevä Sergio Perez ja häntä välivuotensa aikana tuurannut Nico Hülkenberg ovat vapailla markkinoilla. Näistä meksikolaisella Perezilla on takanaan muhkea taloudellinen tuki, mutta se ei Steinerin mukaan ratkaise ajopaikkoja Haasilla.

Torstaina tuli kuitenkin uutinen siitä, että Perez olisi jo allekirjoittanut esisopimuksen Haasin kanssa.

– Mikään ei tällä hetkellä ole itsestään selvää, koska vaihtoehtoja on niin paljon, Steiner kommentoi kuskivalintoja Motorsport.comille.

– ”Checo” on kyllä varmasti hyvä kuljettaja. Sitä en ikinä epäilisi. Täytyy vain tehdä paras mahdollinen ratkaisu tiimin kannalta keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä, ei vain hetkellisesti.

– Meillä ei nimittäin ole välitöntä ongelmaa, mutta haluamme päättää, mihin olemme menossa pitkällä tähtäimellä, Steiner perustelee.

Haasilla on ollut vaikeuksia pääyhteistyökumppanien löytämisessä koko olemassaolonsa ajan, mutta siitä huolimatta tiimi ei ole Steinerin mukaan akuutissa rahan tarpeessa.

– Kyse ei ole siitä, että tarvitsisimme käteistä ensi vuodeksi. Olemme itse asiassa ihan hyvässä tilanteessa. Kyse on keskipitkästä ja pitkästä aikajaksosta. Miten saamme parhaan irti tiimistämme? Miten saamme vuoden 2018 suorituskykymme takaisin ja parantaa siitä? Steiner luettelee.

– Mahdollisuuksia on enemmän, kun budjettikatto tulee voimaan ensi vuonna ja uudet säännöt vuonna 2022, hän lisää.

Tällä kaudella Haasin autoja ajaneet Romain Grosjean ja Kevin Magnussen ovat molemmat lähtöuhan alla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja