F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-tallin pomolla poikkeuksellinen tilanne: ensi kauden ehdokaslistalla on lähes 10 kuljettajaa – "Hämmästyttävää, mitä on tarjolla"

3:03
Sebastian Vettel korvaa Sergio Pérezin.

Haas on yksi kolmesta F1-tallista, jotka eivät ole vahvistaneet vielä kumpaakaan ensi kauden kuljettajistaan. Hyviä kuljettajia on kuitenkin tarjolla niin paljon, ettei tallipäällikkö Günther Steiner ole lainkaan huolissaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viidettä kautta F1-sarjassa kilpailevan Haasin kuljettajakaksikko on pysynyt muuttumattomana jo neljän vuoden ajan. Romain Grosjean aloitti tallissa sen debyyttikaudella 2016, ja Kevin Magnussen tuli mukaan vuotta myöhemmin.

Viime ja tämä kausi ovat kuitenkin sujuneet niin heikosti, että monet uskovat tallipäällikkö Steinerin tekevän kauden päätteeksi muutoksia kokoonpanoon. Todennäköistä on, että ainakin jompikumpi nykykuljettajista saa lähteä, mahdollisesti jopa molemmat.

– Keskustelemme kaikkien kanssa. Pitää katsoa, mitä haluamme tehdä, ja päättää sitten, mitä aiomme tehdä, Steiner totesi torstaina Mugellossa Autosportin mukaan.

Kaikkiaan 20 tallipaikasta yhdeksän on vielä vahvistamatta, mutta vapaita paikkoja ei todellisuudessa ole yhtä paljon, sillä esimerkiksi Lewis Hamiltonin jatko Mercedeksellä on käytännössä varmaa, vaikkei sopimusta ole vielä tehty.

– Asetelma on meidän puolellamme, Steiner sanoi.

– Olemme harkinneet kaikkia, jotka ovat vapailla markkinoilla. Asetamme kaiken pöydälle ja katsomme sitten, mitä haluamme. Haluammeko pitää nykyiset kuljettajamme? Haluammeko nuoria vai kokeneita kuljettajia? Haluammeko molempia? Kaikki on pöydällä.

Steinerin mukaan Haasin ehdokaslistalla on tällä hetkellä lähes 10 kuljettajaa. Eikä mitä tahansa kuljettajia, sillä tarjolla on niin Racing Pointin hylkäämä Sergio Pérez kuin Renault'lta viime kauden päätteeksi lähtenyt Nico Hülkenberg.

– On hämmästyttävää, mitä on tarjolla. Siksi olen niin rauhallinen. Tallipaikkoja on vain 20, ja meillä on 10 potentiaalista kuljettajaa, jotka voisivat hoitaa homman. Kaksi heistä ajaa meillä jo tällä hetkellä, Steiner sanoi.

Kysyttäessä, onko Steiner keskustellut keskiviikkona Racing Point -sopimuksestaan vapautetun Pérezin kanssa, italialainen vastasi myöntävästi. Hän tosin tähdensi, että keskustelut on käyty jo aiemmin. Välit meksikolaiskuljettajaan ovat Steinerin mukaan "hyvät".

– Kunnioitan häntä suuresti. Tiedätte, mitä hän on saavuttanut. Sanoin tätä samaa Sebastian Vettelin kohdalla: olisi sääli, mikäli F1 menettäisi hänet. Sama pätee Hülkenbergiin. He kaikki ovat hyviä ihmisiä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja