Tallikaverusten F1-urat saattavat vedellä viimeisiään – molemmat silmäilevät jo muita sarjoja: "Jokainen voi laskea itse"

Haasilla ajavien Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin urat F1-sarjassa voivat hyvin päättyä tämän kauden jälkeen. Molemmat ovat valmiita ottamaan vastaan työtarjouksia muualtakin kuin F1:stä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

C Moren suoratoistopalvelu vapaasti katseltavissa 25.-27.9.

Haas on ajattanut Grosjeania ja Magnussenia yhtäjaksoisesti vuodesta 2017 lähtien. Grosjean, 34, edusti tallia jo sen ensimmäisellä F1-kaudella 2016 ajettuaan sitä ennen kaikkiaan kuusi vuotta Renault- ja Lotus-talleissa.

Ensi kaudeksi Haasille on ehdolla tallipäällikkö Günther Steinerin mukaan lähes 10 kuljettajaa, ja Grosjeanin ja Magnussenin osakkeet eivät yleisen käsityksen mukaan ole järin korkealla. Haasin kannalta tilanne on ihanteellinen, sillä näille vapaana oleville kuljettajille on tällä hetkellä tarjolla erittäin vähän kilpailevia tallipaikkoja F1:ssä.

Grosjean sanoo jo miettineensä eri vaihtoehtoja ensi kaudeksi. Hän mainitsee erikseen WEC-sarjan uuden hyperautojen luokan ja Formula E -sarjan.

– Jokainen voi laskea itse ja todeta, että F1:ssä ei ole enää montaa paikkaa vapaana. Kuljettajaehdokkaita on paljon. Ymmärrän Haasin tilanteen, heillä ei ole asian kanssa mikään kiire. Mutta ei minullakaan ole. F1:n ulkopuolellakin on vaihtoehtoja, jotka voivat olla kiinnostavia, Grosjean sanoi F1:n verkkosivujen mukaan.

– Pysyn todennäköisesti Euroopassa. IndyCar olisi hieno sarja, mutta ovaalit eivät houkuta minua. Oikeastaan ne jopa pelottavat.

Jos asia olisi vain Grosjeanista itsestään kiinni, hän haluaisi jatkaa F1:ssä.

– F1 on F1. Ajettuani F1-autolla Mugellossa ymmärsin, että tämä, mitä teemme, on täysin ainutlaatuista.

Vuodesta 2014 F1:ssä McLarenilla, Renault'lla ja Haasilla ajanut Magnussen, 27, puolestaan sanoo silmäilevänsä tällä hetkellä kaikkia mahdolisia vaihtoehtoja. Myös hän jatkaisi mielellään ykkösissä, mutta jos sopimusta ei tule, maailma ei kaadu.

– Autourheilu on intohimoni, ja haluaisin kokea muitakin asioita tulevaisuudessa. Olen aina halunnut ajaa muuallakin kuin F1:ssä, mutta sen aika on sitten joskus. En tiedä, onko se ensi vuonna vai vasta myöhemmin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja