Tyhjille katsomoille pelaaminen ei ollut vaihtoehto – HIFK-pomolta vuolaat kehut: "Elämässä ei ole muuta kuin hyvää valmistautumista"

4:11
HIFK:n myyntijohtaja Markus Lindström sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, ettei otteluiden pelaaminen tyhjille katsomoille tullut kysymykseen.

Helsingin IFK joutuu siirtämään ensi viikon SM-liigan kotiottelunsa koronarajoitusten vuoksi. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti kieltää yli 20 hengen yleisötapahtumat alueella kolmeksi viikoksi ensi maanantaista lähtien.

Otteluiden pelaaminen tyhjille katsomoille ei HIFK:n myyntijohtaja Markus Lindströmin mukaan ollut vaihtoehto. 

– Tässä tilanteessa, jos ei katsojille saataisi pelata, sillon ei kannattaisi halleja pitää auki. Tämä on selkeä yhteinen tahtotila kaikille osapuolille. 

HIFK:n yleisökeskiarvo oli viime kaudella yli 7 000 katsojaa. Tämän kauden koronarajoitetuissa peleissä väkeä on käynyt keskimäärin 3 600. Kokonaan ilman kahden ottelun yleisötuloja jääminen olisi ollut merkittävä isku.

– Jos se olisi käytännössä nolla, jokainen tietää, että sillä olisi valtava taloudellinen merkitys, Lindström sanoo.

HIFK tiedotti otteluiden uusista päivämääristä välittömästi sen jälkeen, kun tieto rajoituksista tuli julkisuuteen. Lindström kehuu SM-liigan valmistautumista mahdollisiin koronavirustilanteen aiheuttamiin muutoksiin.

– Protokolla on ollut erinomainen, olemme valmiina tekemään ratkaisuita heti. Liigassa on ollut valmius siihen, että mitä vaan voi tapahtua ja reagoidaan nopeasti.

Osasitte ikään kuin odottaa tätä?

– Elämässä ei ole muuta kuin hyvää valmistautumista. Olemme valmistautuneet koko syksyn siihen, että ottelutapahtumat on kaikkinensa Liigassa ollut erittäin turvallisias turvalliseksi. Kaikki on mennyt kaikki moitteettomasti. Siinä mielessä valmistautuminen on käynnistynyt heti syksyllä, kun pelit lähtivät käyntiin.


Juttua muokattu 20.11. kello 15.00. Korjattu Lindströmin titteliksi myyntijohtaja.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja