SM-liigaa uhkaa radikaali ratkaisu

9:13
SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi uhkaavaa koronatilannetta: SM-liigakauden keskeyttäminen määräajaksi mahdollista.

Jääkiekon SM-liigaa uhkaa koronavirustilanteen pahentuessa kova ratkaisu: kausi voidaan MTV Urheilun tietojen mukaan joutua keskeyttämään määräajaksi.

Monissa maakunnissa on jo otettu koronan myötä käyttöön yleisörajoituksia. Aiemmin Vaasan Sportin kotiottelut olivat hyllyllä, ja tuoreeltaan kotipelejään ovat joutuneet siirtämään Helsingin IFK, Lahden Pelicans, tamperelaiset Ilves ja Tappara sekä Oulun Kärpät. Viidestätoista joukkueesta viiden kotiottelut ovat siis tauolla, ja rajoituksia voi lähiaikoina mahdollisesti tulla Varsinais-Suomeen (TPS), Kymenlaaksoon (KooKoo) ja Kanta-Hämeeseen (HPK).

Toistaiseksi kautta pystytään jatkamaan, mutta pelipaikkakunnat ovat vähenemässä entisestään. Jos ne ovat loppua kesken, SM-liigassa voitaisiin joko pelata tyhjille katsomoille tai keskeyttää sarja toistaiseksi.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen myöntää MTV Urheilulle, että tyhjille katsomoille pelaaminen ei ole vaihtoehto.

– Siitä olemme olleet hyvin yksimielisiä. Tiedämme, että taloudellisesti meillä ei ole mahdollisuutta pelata tyhjille katsomoille ottaen huomioon, miten Suomessa yhteiskunta ja valtio pystyvät auttamaan ammattilaisurheilua ja tapahtumaliiketoimintaa. Jokainen ottelu tuottaa silloin meille tappiota, Hiltunen kertoo.

Kyseeseen tulisi poikkeuksellisesti kauden keskeyttäminen määräajaksi.

– Meillä on äärimmäinen vaihtoehto neuvotella ja sopia seurojen kanssa, että pidettäisiin jonkinlainen lyhyt tauko liigaotteluista. 

"Ovatko toimet riittäviä?"

Hiltunen korostaa, että nyt on seurattava, miten tilanne Suomessa kehittyy seuraavien kahden viikon aikana.

– Me tiedämme kahden viikon päästä paljon enemmän, ovatko toimet, joita nyt on otettu käyttöön pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja muissa maakunnissa, riittäviä. Saadaanko virukselle altistumisten ja tartuntojen määrä laskuun? 

– Jos saadaan laskuun, henkilökohtainen oletukseni on, että rajoitukset varmaan jatkuvat helposti vuodenvaihteen yli. Olemme varautuneet Liigassa siihen, että nykyiset olemassa olevat rajoitukset rajoittuisivat vähän pidemmälle kuin nyt on virallisesti kerrottu. Sitten suunnitellaan tulevaa kevään ohjelmaa sen pohjalta.

Hiltunen myöntää, että tilanne on muuttunut syyskauden kuluessa aiempaa hankalammaksi. Tavoitteena on pystyä pelaamaan täysi runkosarja ja täydet pudotuspelit, ja siirtyneille otteluille pyritään löytämään mahdollisimman nopeasti uusia pelipäiviä.

Viime keväänä liigakausi päätettiin koronavirustilanteen myötä ennen pudotuspelejä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja