Tappara siirtää neljä kotiottelua – seurapomo luo uskoa: "Muuten olisimme hätä kädessä"

Toimitusjohtaja Mika Aro vahvisti, ettei pikkujouluaikana päästä nauttimaan Tapparan kotipeleistä SM-liigassa. 

Pirkanmaan pandemiaohjaustyöryhmä antoi sunnuntaina uudet koronasuositukset, joiden mukaan yli kymmenen ihmisen yleisötapahtumat on kielletty keskiviikosta lähtien. 

Rajoitukset kestävät näillä näkymin 21. joulukuuta asti. Näin ollen Tappara siirtää neljä kotiotteluaan ensi vuoden puolelle. 

– Otteluita ei peruta, vaan ne nimenomaan siirretään. Otteluohjelmassa on kuitenkin varapäiviä olemassa, Aro sanoi MTV Urheilulle. 

– Tietenkin tämä on ilkeää, että pikkujouluaikaan pelit menevät katkolle. Joukkueessa on ollut kuitenkin hyvä nousuvire, ja yleisö on käyttäytynyt tosi vastuullisesti. Hakametsässä ei ole ollut altistumisia tai muita tapauksia. 

"Kyllä me tämän pystymme menemään läpi"

Aron mukaan Tapparassa on eletty keväästä lähtien "päivä kerrallaan" -ajatusmaailmalla. Nyt kulut juoksevat, mutta tuloja ei tule kotipeleistä. 

– Onneksi olemme tehneet ennakoivasti toimenpiteitä. Muuten olisimme hätä kädessä. 

Tapparan peleistä on myyty yksi loppuun: Ilvestä vastaan paikallispelissä oli yleisöä täysi sallittu määrä 4 500. Tapparan kotipelien keskiarvo on 3319 katsojaa, mikä on sarjassa toiseksi eniten HIFK:n jälkeen (3705). 

– Trendi on ollut nouseva, joten sikälikin harmi, että pelit menevät poikki. 

HIFK, Pelicans ja Ilves ovat samassa tilanteessa. Aro ei sinänsä ota kantaa, miten paljon SM-liiga kestää ottelusiirtoja. 

– Otteluita ei pelata niin paljon ristiin, että uskon, että pystymme tämän menemään läpi. 

Tapparan siirrettävät ottelut: 

5.12.2020 Tappara–TPS 

8.12.2020 Tappara–Kärpät 

11.12.2020Tappara-Jukurit 

18.12.2020 Tappara-HIFK 


Lue myös:

    Uusimmat