Mainos

Tuusulanväylän kuolonkolarin taustalla kilpa-ajo - epäillyllä hurja liikennerikostausta

Tuusulanväylällä viikko sitten tapahtuneen rajun ulosajon taustalta on paljastumassa kahden auton välinen yöllinen kilpa-ajo.

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Arto Karalahti kertoo MTV Uutisille, että toinen auto poistui paikalta pian ulosajon jälkeen.

 - Tässä on ollut mahdollisesti pieni kilpailutilanne. On ollut toinen auto, jossa on ollut heidän tuttujaan. He pysähtyivät kyllä auttamaan, kun näkivät ulosajon. Hetkeksi.

 Karalahden mukaan toisessa autossa olleet hälyttivät apua paikalle ennen kuin poistuivat. Ambulanssihenkilökunta yritti elvyttää uhria, mutta hänet todettiin pian kuolleeksi.

 Poliisi on tavoittanut kaikki toisen auton matkustajat.

Uhrina kuskin vaimo

Turma sattui varhain keskiviikkoaamuna Oulunkylän liittymän kohdalla. Autot ajoivat kovaa vauhtia Helsingin suuntaan, kun toinen suistui tieltä ja kieri useaan kertaan katon ympäri. Turmassa kuoli paikkakuntalainen nuori nainen.

 Helsingin käräjäoikeus vangitsi lauantaina naisen turma-autoa kuljettaneen aviopuolison epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Ajellut kortitta kymmeniä kertoja

Epäillyllä on MTV Uutisten selvityksen mukaan poikkeuksellisen raju  liikennerikostausta.

27-vuotiaalla epäillyllä ei ollut ajokorttia. Pelkästään Helsingin käräjäoikeudesta hänen nimellään löytyy vuosien varrella 117 rikosasiaa, joista suurin osa on liikennerikoksia.

Näistä rikoksista 28 tapauksessa rattijuopumus tai törkeä rattijuopumus on päärikos. Ensimmäinen liikennerikos on tapahtunut noin kolme kuukautta sen jälkeen kun mies täytti 15 vuotta*.

 - Tämä on ollut aika toistuvaa. Autoilu ei ole loppunut useista kiinnijäämisistä huolimatta, Karalahti perustelee vangitsemisvaatimustaan.

Taustalla päihteet?

Poliisi pitää mahdollisena, että epäilty kuljetti autoa päihtyneenä myös tällä kertaa. Päihdetestien tutkimustulokset saapunevat pian.

Rikoksista epäilty mies ei itse saanut onnettomuudessa vammoja. Kummallakaan turma-autossa olleella ei ollut turvavyötä.

- Sattuu aika usein olemaan niin, että kuskeilla on parempi tuuri näissä. Ehkä se, että kuski pitää ohjauspyörästä kiinni, vaikuttaa asiaan.

Poliisi epäili uhrin vammojen perusteella aluksi, että nainen olisi saanut osan vammoista ennen ulosajoa. Epäilyt osoittautuivat kuitenkin pian perusteettomiksi.

Myös Onnettomuustutkintalautakunta tutkii tapausta.

*Juttua täsmennetty 27.1.2015: Ensimmäinen liikennerikos on tapahtunut kolme kuukautta miehen 15-vuotissyntymäpäivän jälkeen. Jutussa kerrottiin aiemmin, että ensimmäinen juttu kirjattiin oikeuden diaariin kuukausi 15-vuotissyntymäpäivän jälkeen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.